“Паметно рециклирај” у Зрењанину: Електрични тротинет за највреднијег рециклера у марту

До краја марта, сви грађани Зрењанина који производе компанија Coca-Cola, Carlsberg, Имлек, Rauch, Нектар, Red Bull и Књаз Милош, обележене налепницом ,,РЕЦИКЛИРАЈ“, након употребе одложе у паметне уређаје за рециклажу, моћи ће да освоје електрични тротинет. Производи и рециклажне машине могу се наћи у Рода и Идеа продавницама, а награду овог месеца додељује компанија Coca-Cola HBC.
 
 
Правила учешћа су једноставна. Грађани означену амбалажу одлажу у паметне уређаје за рециклажу и добијене кодове уносе у Солагро апликацију, у којој су претходно отворили налог. Победник је купац који тог месеца рециклира највише и прикупи највише бодова. У трци за награду могу да учествују само бодови прикупљени од првог до последњег дана у актуелном месецу, како би сви грађани имали једнаке шансе за победу.
 
Паметни уређаји налазе се у четири ИДЕА продавнице (ИДЕА Супер, ул. Милетићева 86, ИДЕА ул. Јеврејска, ИДЕА ул. Војводе Петра Бојовића, ИДЕА ул. Тихомира Остојића), у Рода хипермарктету у улици Пере Добриновића и на шест киоска који су постављени у граду и то на локацијама МЗ Багљаш, ул. 20. октобра, МЗ Доситеј Обрадовић, ул. Марка Орешковића, Културни центар, ул. Народне омладине, Стара градска пијаца, ул. др Мирослава Тирша, МЗ Зелено поље, ул. Шумадијска, Житни трг, као и на Техничком факултету „Михајло Пупин“.
 
 
 
Ово је други круг наградног конкурса „Паметно рециклирај“ који је почео у фебруару, а до јула, сваког месеца, грађани ће моћи да освоје нове вредне награде. 
 
Наградни конкурс организује се у оквиру пројекта „Паметно рециклирај“, који кроз програм девелоППП немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) заједнички спроводе GIZ, Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S, Reverse Logistics Group, а у сарадњи са НАЛЕД-ом и програмом „Свака лименка се рачуна“. Пројекат су подржале компаније Coca-Cola HBC, Carlsberg, Tetra Pak, Red Bull и Књаз Милош и обезбедиле наградни фонд за месечне награде. Само су производи ових компанија обележени налепницом „РЕЦИКЛИРАЈ“.
 
 
 
У првом кругу који је одржан у фебруару, награде је доделила компанија Меркатор. Првопласираном Ивану Огризовићу, који је рециклирао више од 100 комада амбалаже уручен је ваучер у износу од 10.000 динара. Другопласирани Момчило Голушин освојио је наградни ваучер у висини од 5.000, док су Бранислав Милковић, Снежана Михајлов и Горан Живанов награђени ваучерима од по 2.000 динара, које могу да искористе за куповину било којих производа у Идеа и Рода продавницама, које су у власништву компаније Меркатор. 
 
Осим за учешће у трци за месечне награде, у апликацији се континуирано могу прикупљати бодови и мењати за ваучере од 10% до 20% попуста на артикл по избору у Рода и Идеа продавницама. Попусти се остварују на продајним касама, где касири скенирањем кода у апликацији аутоматски примењују нижу цену на одабрани артикал. Трајање ваучера је седам дана од тренутка када се активира, а прикупљеним бодовима не може да истекне рок и могу да се замене за ваучер у било ком тренутку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6950/Recikliraj_pametno_0.jpg