Потписан уговор о додели средстава - подршка Покрајинске владе завршетку реконструкције Градског стадиона у Зрењанину 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура данас је, на свечаности у холу Покрајинске владе у Новом Саду, потписао уговор о додели средстава намењених завршетку радова на реконструкцији Градског стадиона у Зрењанину, у вредности 170 милиона динара. Уговор му је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања Милоша Малетића
 
 
 
Уговори за финансирање и суфинансирање капиталних пројеката уручени су данас представницима 36 локалних самоуправа, а за 47 капиталних пројеката у АП Војводини издвојено је укупно скоро 6 милијарди динара - 5.970.112.348 динара. Обраћајући се овим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да ће, након јавног позива и доделе средстава, бити реализоване значајне инвестиције на територији Војводине, у великој већини локалних самоуправа. Највише средстава - 3,247 милијарди динара - издвојено је за пројекте из области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, а биће реализовани и пројекти у областима заштите вода, водоснабдевања, здравствене заштите и спорта. 
 
 
 
- Све инвестиције допринеће, пре свега, локалном економском развоју, али и допринети, у свим сферама живота и рада, бољем и квалитетнијем животу свих становника Војводине. Ове године урадићемо на територији локалних самоуправа и друге инвестиције, не само ове о којима је данас реч и које су исказане на директној позицији покрајинског буџета - казао је Мировић и рекао да су средства, опредељена овим конкурсом за Град Зрењанин, намењена последњој фази радова на реконструкцији стадиона.
 
- Очекујем да до краја године зрењанински стадион, капацитета осам хиљада гледалаца, буде у функцији, као потпуно модеран спортски објекат - нагласио је председник Покрајинске владе.  
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура захвалио се Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што су препознали реализацију капиталног спортског пројекта у нашем граду и издвојили средства за завршетак реконструкције Градског стадиона. 
- Градски стадион у Карађорђевом парку поново ће бити стециште спортских талената и будућих асова, али и великих спортских манифестација, јер реконструкцију обављамо по стандардима УЕФА и Међународне атлетске федерације, са свим неопходним садржајима, расветом, модерним теренима који ће омогућити и такмичења међународног ранга. Епитет “Европског града спорта” и средине познате по истакнутим спортистима потврђујемо и кроз овакве пројекте, обнове и изградње спортске инфраструктуре. Још једном истичем огромну подршку коју Граду Зрењанину пружају Покрајинска влада, сви њени секретаријати и Управа за капитална улагања, не само у области спорта, већ и кроз бројне друге важне пројекте које реализујемо - истакао је градоначелник Салапура на данашњој свечаности у Новом Саду.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6945/UGOVORI_APV_0.jpg