Представници зрењанинске ИКТ заједнице код градоначелника: континуитет од образовног процеса до “Дигитока” и ИТ компанија

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је данас новог декана Техничког факултета “Михајло Пупин” проф. др Милана Николића, у првој посети од недавног избора на ту функцију. Разговор је протекао у знаку наставка досадашње добре сарадње између те високошколске установе и локалне самоуправе, а било је речи и о будућим пројектима, као и обележавању значајног јубилеја, наредне године - 50. годишњице од оснивања и почетка рада факултета. Пријему је присуствовао и члан Градског већа Славиша Влачић.    
 
 
 
 
У својству декана факултета на ком истакнуто место у образовном процесу заузимају информационе технологије, проф. др Николић присуствовао је и састанку који је градоначелник организовао с представницима зрењанинског ИКТ Кластера, директорима средњих школа и организаторима конференције “Дигиток”. Састанку су присуствовале и професорке ТФ “Михајло Пупин”, чланице продеканског тима, представници Високе техничке школе струковних студија, као и помоћница градоначелника Марија Дамјановић.   
 
Како је рекао градоначелник, састанак је окупио релевантне учеснике који се, сходно својим областима рада и струком, баве информационим технологијама, а с главним циљем даље популаризације Града Зрењанина као средине у којој се ИКТ сектору поклања велика пажња. Од образовног процеса у средњим школама, Високој техничкој школи и факултету “Михајло Пупин”, до организовања “Дигиток” конференције и пословања ИТ компанија, оцењено је да сви могу дати и додатни допринос даљем развоју и афирмацији информационих технологија и њиховој примени у пракси, у свим областима живота и рада.    
 
 
 
 
Град Зрењанин покровитељ је и овогодишње конференције “Дигиток” (“Digitalk”), која се, заједно са “Данима електронске трговине” (“E-commerce days”), одржава у нашем граду од 20-23. априла, уз очекивано учешће 50 предавача и 700 учесника. “Дигиток” представља респектабилан скуп ИТ заједнице знатно ван локалних оквира и умногоме доприноси да  Зрењанин буде уврштен на високо место, када је у питању популаризација информационих технологија у нашој земљи, о чему је такође било речи на данашњем састанку.
 
Приступ дигиталном екосистему Зрењанин не остварује само кроз образовне институције и организовање конференције “Дигиток”. У нашем граду још 2006. године отворен је први бизнис-инкубатор у Војводини, у чијем су раду важну улогу имала управо предузећа која се баве информационим технологијама, а у Зрењанину данас успешно послују три реномиране интернационалне ИТ компаније - “Вега ИТ”, “Консултир” и “Леви 9”, које запошљавају значајан број стручњака из ове области. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6947/PRIJEM_IKT_KLASTER_0.jpg