Захваљујући сарадњи Града Зрењанина и Опште болнице, од сутра, сваког четвртка ће долазити интервентни кардиолози из ИКВБ Сремска Каменица за потребе Ангио сале

Закључком који је усвојила Скупштина Града Зрењанина одобрена су средства  за реализацију пројекта Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин за унапређење здравствене заштите кардиолошких болесника у износу од 2.500.000 динара у 2023. години. 

То су средства опредељена за долазак интервентних кардиолога са Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица.

 

 

Захваљујући изузетној сарадњи Града Зрењанина и Опште болнице Зрењанин, од сутра, па сваког четвртка ће долазити интервентни кардиолози из ИКВБ Сремска Каменица за потребе Ангио сале, како би се укинула листа чекања за уградњу стентова. 

Истовремено, Проф. Др Драган Ковачевић, такође из ИКВБ Сремска Каменица, наставља да долази једном недељно и ради имплементацију пејсмејкера. Он долази већ годину дана, а из болнице указују да су успели да укину листу чекања.

Из болнице су указали да је менаџмент те здравствене установе такве кораке предузео како би се премостио период док наши лекари не заврше специјализације и обуке, како би били у могућности да самостално раде у пуном обиму.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура недавно је, приликом посете болници, изјавио да су у склопу спровођења мера за бригу о јавном здрављу на територији Града Зрењанина, опредељена новчана средства у износу од 2,5 милиона динара за решавање ургентних проблема када су у питању кардиолошки пацијенти. 

Указао је да постоји листа чекања за кардиолошке пацијенте на којој је сада од 200 до 250 људи и  да су очекивања да са овим средствима и ангажовањем стручњака ван зрењанинске болнице та листа буде сведена на нулу, за око шест месеци, што ће, како је указао, бити велики допринос унапређењу здравља и квалитета лечења у нашој болници.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6938/BOLNICA_ZGRADA_00.jpg