"Даном пешачења" отворена "Европска недеља спорта" у Зрењанину: трасом зрењанинских мостова пешачио велик број суграђана

Манифестацијом "Дан пешачења" отворена је данас "Европска недеља спорта" у Зрењанину. Као и сваке године, овога пута још масовније, велики број наших суграђана, посебно млађих, одазвало се позивима организатора и Града Зрењанина да прво јесење преподне проведу у шетњи кроз град, обалама Бегеја, језера и трасом зрењанинских мостова, дугом осам километара. Међу њима био је и градоначелник Симо Салапура, који учествује у "Дану пешачења" сваке године.
 
 
 
 
"Спортске институције, организације, као и Град Зрењанин, подржавају овакве манифестације, јер се кроз њих промовишу здрави стилови живота и неколико година уназад управо је Зрењанин водећи град у Србији по масовности када је "Дан пешачења" у питању. Честитам Зрењанинцима на масовном одзиву, на присуству ученика, деце, организација, институције које су подржале манифестацију. Ове године она се одржава у оквиру "Европске недеље спорта" и део је "Биактив" каравана Олимпијског комитета Србије", рекао је градоначелник.
 
 
 
 
Начелница Клуба планинара "Зрењанин" Александра Тодоров рекла је да се спортско-рекреативна манифестација "Дан пешачења" данас организује по седми пут и на нивоу Србије и у нашем граду.
"И ове године успели смо да окупимо велики број деце предшколског и школског узраста, старијих суграђана, одзив је на задовољавајућем нивоу  и до краја дана ћемо знати да ли је Зрењанин и ове године најуспешнији град по броју учесника", истакла је Тодоров. 
 
 
 
 
Учешће у организацији "Дана пешачења" узели су Клуб планинара "Зрењанин", Спортски савез града Зрењанина, Савез за школски спорт и  Савез педагога физичке културе, а на Тргу др Зорана Ђинђића, одакле је и кренула шетња, Полицијска управа Зрењанин представила је пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова "Заједно и безбедно кроз детињство", усмерен ка подизању свести ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, као и о начинима подршке уколико до насиља дође. Штандове Полицијске управе посетио је и градоначелник Салапура, заједно с начелником ПУ Зрењанин Браниславом Тодоровићем.
 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7186/DAN_PESACENJA_2023_0.jpg