Секретар Иванишевић отворио крипто караван Србије под називом: „Услови пословања са дигиталном имовином – од инвестирања до рачуноводства“

У Градској кући одржан је данас крипто караван Србије под називом: „Услови пословања са дигиталном имовином – од инвестирања до рачуноводства“, у организацији Покрајинског секретаријата Војводине за привреду и туризам.
 
Крипто караван отворио је покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, а тим поводом организован је најпре пријем у кабинету градоначелника Симa Салапуре
 
 
 
 
Говорећи о данашњем скупу, секретар Иванишевић оценио је да је реч о веома значајној теми, посебно за привреднике.
- Уколико желите да будете присутни на модерним тржиштима морате владати материјом о блокчејну, дигиталној имовини, дигиталној валути и сличном, а оно што је добро јесте да је Србија међу малобројним државама у Европи која има закон који регулише ту материју. Управо идеја Секретаријата јесте била да привредницима на територији Војводине омогући да сазнају што више о тој теми. Да ли ће се они бавити том темом, хоће ли им крипто бити присутан у свакодневном пословању, ми то не знамо, али наша улога у овом пројекту јесте да привредницима то приближимо и укажемо на важност, јер, уколико хоће да тргују на светским тржиштима морају имати веома озбиљна знања, а ова обука им то пружа, али и да уколико желе тиме да се баве имају адресу коме могу да се обрате – рекао је секретар Иванишевић.    
 
 
 
 
Крипто караван је намењен како за правна тако и за физичка лица. Покрајински секретаријат за привреду и туризам је овим настојао да привредним субјектима и широј јавности приближи оквире и моделе дигиталне имовине. 
 
Едукативни програм на радионицама организује фирма “CTB Crypto & Consulting” из Суботице, где је караван и почео. Ово је, уједно, и прва радионица где се уз ресорни секретаријат, поред Привредне коморе Србије, прикључује и градска управа.
 
 
 
 
На данашњем каравану говорио је и директор РПК Зрењанин Предраг Станков, а предавачи су били Андреа и Иван Андрејевић, едукатори и инвеститори (CTB Crypto & Consulting) и аутори прве књиге са овом темом у региону „Крипто револуција“; Милош Праштало, овлашћени рачуновођа и први крипторачуновођа у Републици Србији (MNP Advisory) и Игор Мирковић, представник лиценциране крипто мењачнице од стране Народне Банке Србије.
 
Присутнима су, између осталог, приближили „блокчејн технологију“ и свет криптовалута, употребу криптовалута за правна лица, методе инвестирања, као и пореске и рачуноводствене третмане дигиталне имовине. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7174/KRIPTO_KARAVAN_0.jpg