Граду Зрењанину додељена још два уговора у Комесаријату за избеглице и миграције: близу 1,5 милиона динара за набавку пакета хране и економско оснаживање најугроженијих

У складу са јавним позивима које је Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао у протеклом периоду, а који се односе на доходовне активности намењене интерно расељеним лицима и избеглицама, као и на набавку хране за најугроженије породице избгелица и интерно расељених лица, Граду Зрењанину данас су, на свечаности у Палати “Србија” у Београду, додељена два уговора. 
 
 
 
 
Уговоре је, у име Града Зрењанина, потписао заменик градоначелника Саша Сантовац, а уручила их је помоћница Комесарке за избеглице и миграције Душица Поповић. Она је истакла да Комесаријат овим завршава овогодишњу доделу уговора за различите намене и захвалила се представницима локалних самоуправа на одзиву и конкурисању за добијање средстава. Казала је да је данас представницима 98 локалних самоуправа додељено 186 уговора, са 700 грантова укупне вредности 186 милиона динара. Посебно је значајно, како је рекла, што ће 4236 најугроженијих породица на овај начин добити средства намењена набавци хране.  
 
 
 
 
Граду Зрењанину, по основу конкурса за добијање средстава за набавку пакета хране за породице избеглица и интерно расељених лица, као и по основу конкурса за доделу средстава намењених економском оснаживању избеглица, овом приликом укупно је опредељено 1.448.000,00 динара - од стране комесаријата издвојено је 1,125 милиона за економско оснаживање и 198 хиљада за набавку хране, док ће Град помоћи сопственим буџетским средствима у износу од 125.000,00 динара. Под економским оснаживањем подразумева се прибављање мањих пољопривредних машина и опреме, основног стада за започињање пољопривредне делатности или алата и опреме за обављање занатских услуга.
 
Појединачни износ наменских средстава крајњим корисницима по првом уговору не може бити већи од 250.000,00 дин, а по другом од 6.000,00 динара.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7275/SANTOVAC_UGOVORI_KOMESARIJAT_ZA_IZBEGLICE_0.jpg