Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек уручио комплете опреме, лопти и реквизита спортистима и разговарао с децом у Томашевцу

Делегација Спортског савеза Србије, у којој су били председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, посетила је данас Месну заједницу Томашевац. Заједно са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, генералном секретарком Спортског савеза града Зрењанина Вукосавом Ђапић Атанацковић и председником Савета МЗ Томашевац Гораном Фијатом, они су уручили комплете спортске опреме, лопти и реквизита спортистима у том селу, а најмлађи спортисти, ученици ОШ “Младост”, имали су прилику и да разговарају са Штефанеком, светским и олимпијским шампионом у рвању, који им је пренео нека своја спортска и животна искуства.
 
 
 
 
“Спортски савез Србије се труди, из године у годину, да унапређује услове за бављење спортом код деце у њиховом месту, без обзира где живе и којим се спортом баве. Из тог разлога посећујемо и многе мање средине - данас смо изабрали Томашевац - у којима делимо спортску опрему и желимо да подигнемо на виши ниво целокупну спортску инфраструктуру у Србији, и то чинимо у сарадњи са државом и Министарством омладине и спорта. Главни циљ нам је да што више деце укључимо у систем спорта, јер спорт може да им донесе само добро и позитивно, у здравственом, социјалном, друштвеном и сваком другом погледу”, рекао је Штефанек и додао да су бројни истакнути спортисти потекли управо из сеоских средина, поменувши као најбољи пример Клек. 
 
Рекао је и да Спортски савез Србије пет година реализује Сеоске игре ССС, у које су ове године укључене сеоске средине из 40 општина.
“Пре пет година, просек година учесника био је између 45 и 55 година, а сада је тај просек између 18 и 35 година, тако да смо и те људе подстакли да се баве спортом, учествују на тим играма, чијем победнику, као награду, градимо спортски терен на отвореном, а тиме дајемо и бољу могућност за спортске активности у свом месту”, поручио је Штефанек. 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је добру сарадњу Града Зрењанина са Спортским савезом Србије и захвалио се председнику ССС и олимпијском шампиону Штефанеку што је данас посетио Томашевац.
“Разговорали смо с ђацима основне школе, спортистима који овде тренирају, јер је битно да знамо да квалитет у спорту имамо и у насељеним местима и неки од највећих зрењанинских спортиста су управо потекли из мањих средина. Данас смо дошли да им уручимо донацију, да их подржимо, да им укажемо на здраве стилове живота, да су ту и Град и Спортски савез града, Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта, да смо присутни како у граду, тако и у свим месним заједницама на територији Града Зрењанина, “Европског града спорта” 2021. године, а очекујемо да и у наредној, олимпијској години зрењанински спортисти такође забележе успех и наставе контитуитет освајања олимпијских медаља”, казао је градоначелник. 
 
 
 
Председник Савета МЗ Томашевац, такође некадашњи спортиста - рвач, Горан Фијат рекао је да су спортску опрему добили фудбалери ФК “Партизан”, чланови фудбалске академије “Плавац”, као и деца која тренирају у кошаркашкој и другим спортским секцијама ОШ “Младост”.
“Циљ нам је да промовишемо спорт, да се што више деце у селу бави спортом, а нашем позиву одазвали су се у Спортском савезу Србије и пружили прилику овој деци да се упознају и разговарају с олимпијским шампионом и спортском величином каква је Давор Штефанек. Свака донација некој сеоској средини у виду спортске опреме много значи, а данас смо добили комплетне гарнитуре дресова за први тим ФК “Партизан” и за децу,  фудбалске и кошаркашке лопте, кошаркашке табле, атлетске реквизите, опрему за школицу спорта”, истакао је Фијат. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7280/STEFANEK_DONACIJA_TOMASEVAC_0.jpg