Објављена коначна листа корисника који испуњавају услове за остваривање субвенције - енергетски ваучер - право остварило близу 500 корисника

Комисија за енергетске ваучере објавила је коначну листу корисника који испуњавају услове за остваривање субвенције - енергетски ваучер за плаћање дела енергената за социјално угрожена домаћинства на територији тог града. 

Град је Јавни позив за избор корисника расписао средином новембра, а право на енергетске ваучере за кориснике електричне енергије остварило је  њих 260, енергетске ваучере за кориснике природног гаса 165, док је право на ваучере за кориснике даљинског грејања остварило 64 Зрењанинаца.  

Вредност субвенције - енергетског ваучера износи 15.000,00 динара, а може се остварити за утрошену електричну енергију, гас или испоручену топлотну енергију путем система даљинског грејања.

Реализује се тако што ће Град Зрењанин пренос средстава вршити искључиво снабдевачима енергената, наведеним у захтеву корисника коме је Решењем градоначелника утврђено право на субвенцију.

Градоначелник Симо Салапура је подсетио да је и Одлуком о буџету за 2023. годину настављено јачање социјалне компоненте обезбеђивањем средстава за социјално угрожене суграђане у смислу обезбеђивања енергетских ваучера.

Указао је и да је додела тих ваучера један од видова помоћи коју могу остварити наши суграђани са најнижим примањима, посебно значајна када су у питању набавка огрева и плаћање рачуна за грејање, што је значајна финансијска ставка за домаћинства.  

Иначе, Град је Јавни позив за избор корисника расписао и прошле године када је право на енергетске ваучере за кориснике електричне енергије остварило њих 313, енергетске ваучере за кориснике природног гаса 202, док је право на ваучере за кориснике даљинског грејања остварило 80 Зрењанинаца.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7318/large_Grb_Indeks_300.jpg