Одборници Скупштине града одржали последње овогодишње заседање, на дневном реду нашле се 22 тачке

Скупштина
Одборници Скупштине града Зрењанина одржали су данас 35. седницу, последњу ове године. Председавао је Чедомир Јањић, а на дневном реду нашле су се 22 тачке, претежно из комуналне области, делом су разматрани планови рада и пословања јавних предузећа и установа на буџетском финансирању, а у две основне и једној средњој школи дошло је до промена у саставу школских одбора. 
 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац издвојио је и прокоментарисао две одлуке с данашњег заседања - Одлуку о приступању изради Локалног плана управљања отпадом града Зрењанина за период 2023 - 2033. године и Одлуку о остваривању права на повлашћени превоз на територији града Зрењанина. Уједно се захвалио одборницима на раду током ове године и доношењу низа значајних одлука за грађане Зрењанина. 
“Данашњем одлуком о остваривању права на повлашћени превоз изашли смо у сусрет свим нашим пензионерима који живе у насељеним местима и омогућили им да, попут оних у Зрењанину, добију месечну карту за аутобуски превоз, а у наредном периоду желимо и да побољшамо ту врсту превоза. Током 2024. године предвиђена је и израда студије којом ће се  решавати проблем градског и приградског превоза. Такође, другом одлуком потврђујемо нашу бригу о заштити животне средине и приступамо изради плана управљања отпадом у наредних десет година. То је још један од показатеља да желимо да улажемо у све сегменте заштите животне средине на територији нашег града”, казао је Сантовац.   
 
 
 
Између осталог, одборници су на данашњем заседању усвојили предлоге одлука о  изменама Одлуке о локалним комуналним таксама и о изменама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина, као и предлог одлуке о давању сагласности на коначан нацрт Анекса II Јавног Уговора о јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства за финансирање и извођење радова на потпуној санацији-ремедијацији и затварању постојеће градске депоније-сметлишта на територији града Зрењанина и изградњу санитарне касете. 
 
 
 
Усвојени су и одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна града Зрењанина за 2023. годину, као и годишњи Извештај о остваривању родне равноправности за период 1.1.2023. до 31.12.2023. године и Евиденција података о остваривању родне равноправности Комисије за родну равноправност, на нивоу јединице локалне самоуправе и Градске управе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7322/SKUPSTINA_GRADA_27_12_2023_0.jpg