Традиционална новогодишња свечаност одржана у Градској кући, уз доделу Награде града и новогодишње честитке градоначелника

Скупштина
Новогодишња свечаност, коју традиционално приређује градоначелник Зрењанина, одржана је данас у Градској кући, уз пригодне новогодишње честитке и доделу најзначајнијег годишњег признања, Награде града Зрењанина. Домаћини свечаности, градоначелник Симо Салапура и председник Скупштине града Чедомир Јањић, угостили су бројне званице из политичког, привредног, образовног, културног, спортског и верског живота града, представнике јавних институција и установа.
 
 
Сумирајући годину која је на измаку, градоначелник Салапура рекао је да је била изазовна, да је донела резултате, да је у области привреде забележен рекордан извоз, да су рекордна била и трансферна средства с виших нивоа власти, која су достигла скоро 1,2 милијарде динара.
“Улагало се у здравство - Зрењанин је ове године добио дигитални мамограф и по први пут магнетну резонанцу - у школство, спорт, социјалну област, али као две најзначајније инвестиције издвојио бих почетак изградње аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, свесни смо о каквој се развојној шанси за нас ради, друга ствар је решавање вишедеценијског, комплексног проблема и почетак прве фазе рада фабрике воде. Пред нама је 2024. година, наставак започетих пројеката, наставак борбе за даљи развој нашег града, где очекујемо почетак изградње четвртог крака обилазнице, почетак изградње моста на Тамишу, наставак изградње путне инфраструктуре у свакој месној заједници, брига о најстаријим и најмлађим суграђанима, очекује нас и изградња новог објекта вртића на Багљашу”, рекао је градоначелник и додао да за реализацију важних, капиталних пројеката, град очекује и подршку покрајинских и републичких органа власти, с којима је и у овој години остварена изузетна сарадња. 
 
 
 
 
“Никада већи није био ни буџет за заштиту животне средине, начинили смо и у тој области крупне кораке, а оно што нас очекује у наредној години јесте изградња пречистача отпадних вода, а надомак смо и почетку реализације инвестиције изградње сабирног колектора отпадних вода на територији града, која треба да буде финансирана од стране Министарства заштите животне средине са преко милијарду динара. То су све лепе вести од којих ће бенефите и користи имати грађани Зрењанина”, казао је.  
 
 
 

Осврнуо се и на овогодишње добитнике Награде града, истакавши да нас не дефинишу само инвестиције, већ и људи који овде живе и стварају, или својим радом у другим срединама промовишу Зрењанин као град у ком су рођени.  
“Честитам свим лауреатима, добитницима Награде града и захваљујем им се што су својим преданим радом промовисали наш град, што су својим примером инспирација другим људима, верујем, највише младима у нашем граду”, поручио је градоначелник и свим присутним на свечаности, као и свим својим суграђанима, пожелео срећну Нову 2024. годину, добро здравље, личну и породичну срећу.
 
 
 
Одлуком Комисије за доделу награда и признања града Зрењанина, а на основу разматрања приспелих предлога, “Награду града Зрењанина” ове године је заслужило шесторо појединаца и два колектива. Награде су уручили градоначелник Салапура и председник Скупштине Јањић, а лично су их примили проф. др Драган Ламбић, Милица Досковић и Будимир Цвијетић. У име одсутне др Радмиле Михајловић награду је примио син Радован, док је уместо Дејана Давидовца награду примио брат Бојан. У име Музичке школе “Јосиф Маринковић” награду је примила директорка Јелена Грбић, а у име Удружења за помоћ МНРО “Сунцокрет” председница Ружица Томић. Награда града биће накнадно уручена рвачу Георги Тибилову
 
 

У име награђених обратио се и захвалио Будимир Цвијетић
 
Пригодну новогодишњу песму на почетку свечаности извео је Дечји црквени хор “Свети Архангел Михаило”, под управом Милице Досковић, музицирао је Марко Пејчић,  а модератор програма била је Ивана Арађан
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7324/NAGRADE_GRADA_2023_0.jpg