Седница Скупштине града - измене у броју чланова Градске изборне комисије, разрешење заменице секретара Скупштине града 

Скупштина
Скупштина града Зрењанина заседала је данас по 37. пут, а с обзиром на најаве о одржавању локалних избора 2. јуна, на дневни ред је, по хитном поступку, стављена тачка која се тиче измена у саставу Градске изборне комисије. Дневни ред садржао је још само једну тачку - предлог Решења о разрешењу заменика секретара Скупштине града Зрењанина.
 
 
 
Предлогом Одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању председника, чланова, секретара и њихових заменика Градске изборне комисије града Зрењанина у сталном саставу дошло је до разрешења и нових именовања седам чланова ГИК, а укупан број чланова и њихових заменика је смањен са 10 на 8, због смањеног броја бирача на територији Града Зрењанина уписаних у Јединствени бирачки списак. Такође, ГИК има и председника и његовог заменика, на тим су функцијама, данашњом одлуком, дипломирани правници Јован Станков и Персида Живанов
 
 
 
Коментаришући данашње заседање, заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да се овом одлуком стварају услови да, након расписивања избора, Градска изборна комисија може да приступи изборним радњама, свему оном што прати спровођење избора за одборнике Скупштине града Зрењанина. Такође се захвалио одборницима што су се одазвали позиву за седницу и обезбедили кворум неопходан за одлучивање.
“С обзиром да је број гласача на територији града пао испод 100 хиљада, то значи да имамо право на осам чланова и осам заменика чланова изборне комисије, у односу на досадашњих по десет чланова и заменика. То је нешто што смо данас унели у нашу одлуку, а сходно важећем закону о избору одборника у јединицима локалне самоуправе”, објаснио је Сантовац.
 
 
 
Скупштина је већином гласова усвојила предлог Решења о разрешењу заменика секретара Скупштине града Зрењанина. Подношењем оставке, а на сопствени захтев, због преласка на друго радно место, функције је разрешена Сања Бурсаћ

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7443/SKUPSTINA_22_04_2024_0.jpg