Територија МЗ “Доситеј Обрадовић” обилује инфраструктурним радовима - овај део града убрзано се развија 

Територија месне заједнице “Доситеј Обрадовић”, односно њен ужи део, који обухвата стамбена насеља колективног становања, тренутно је део града који се највише инфраструктурно развија. У кратком временском периоду овде је реализовано више различитих радова, неки су још актуелни, а биће их и у наредном периоду. 
 
 
 
 
Подземне инсталације обновљене су кроз радове на водоводној и вреловодној мрежи у насељу “Ружа Шулман”, вреловодној мрежи у Улици Коче Коларова и мрежи фекалне канализације у Улици Марка Орешковића. Недавно асфалтирање Улице др Лазе Костића био је један од највећих захвата у области јавно-приватног партнерства за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина. Претходно су обновљене још две важне и прометне саобраћајнице у стамбеном насељу “4. јул” - улице Деспота Стефана и 4. јула.
 
 
 
 
У непосредној близини локације у Марка Орешковића, на којој се ради на санацији канализационе мреже, је и тренутно највеће градилиште неког објекта колективног становања у Зрењанину, у ком ће бити чак 118 стамбених јединица, на седам етажа. У Улици Доситеја Обрадовића граде се још три стамбена објекта, као и у улицама Коче Коларова и Тоше Јовановића, где се гради на још пет локација. 
 
Улагања су забележена и у просторе за спорт и рекреацију, те је уређена локација позната као “Барице”, на углу улица Уроша Предића и Константина Данила. Саниран је терен за баскет, постављена је ограда и расвета. 
 
 
 
 
Све су то инвестиције које прате потребе становника овог дела Зрењанина, али и иду у прилог позитивним економским кретањима, јер развој и ширење индустријских зона, уз нова запошљавања, неминовно доводе и до развоја и обнове градске инфраструктуре.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7428/Infrastruktura_MZ_Dositej_0.jpg