Четврти MaxBet “Зрењанински маратон” одржава се у недељу, 26. маја - уз главну и пет пратећих трка, улице дуж трасе затварају се за саобраћај

Четврти MaxBet “Зрењанински маратон” одржаће се у недељу, 26. маја, уз главну маратонску, биће организовано још пет пратећих трка, а у периоду од 8.00 до 14.00 часова одређен број градских улица биће затворен за саобраћај - саопштили су организатори на данашњој конференцији за новинаре у Градској кући. “Зрењанински маратон” једна је од годишњих спортских манифестација подржана од стране Града Зрењанина, а наш град је, након Београда и Новог Сада, трећи град у Србији који је ушао на мапу организатора маратонске трке. 
 
 
 
Јавности су се обратили Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, као и представници Спортског удружења “Маратон Тим” Владимир Станар и Срђан Нешкоски. Вукосава Ђапић Атанацковић је, у име Града Зрењанина, градоначелника, Спортског савеза града и у своје лично име, позвала све заинтересоване да учествују на некој од трка у недељу, а грађане Зрењанина да поздраве све тркаче дуж трасе. Истакла је хуманитарни аспект и овог догађаја, где ће, уз већ препознатљиву акцију “Спортом за боље сутра”, сви учесници “Трчати као хероји” (“Run like a hero“), у акцији за подршку деци оболелој од рака и удружењу НУРДОР.
 
 
 
Владимир Станар је рекао да ће од сваке котизације за учешће у трци, стартнине, део средстава бити издвојен за удружење НУРДОР, уз уверење да ће тих средстава из године у годину бити и више. Маратонска трка, додао је, имаће сличан концепт као прошле године. 
- Имамо три старта, у 9 часова је старт главне трке, на 42 километра, а новина је да ћемо ове године угостити децу са посебним потребама из дома “Колевка” који ће, заједно са особама с инвалидитетом, стартовати симболично с маратонцима. У 10 часова стартује ПерСу трка са осмехом за најмлађе, код посластичарнице “Спорт”, пријаве за учешће нису неопходне, већ је потребно само доћи десетак минута раније на старт. У 11 часова је старт свих осталих трка - објашњава Станар. 
 
Те трке, у којима се може пронаћи сваки активни атлетичар или рекреативац, су Трка задовољства на 7км, полумаратон 21.1км и штафетна трка 3x7км. 
 
Станар је још рекао да су on-line пријаве затворене, али да постоји могућност “касних” пријава на сам дан маратона, од 7.30 до 10.30 часова. До сада је пријављен 801 учесник манифестације и око стотину деце, у трци за најмлађе. 
 
 
Срђан Нешкоски истакао је да се, као и претходних година, трчи кружном стазом са пет окрета и замолио суграђане који живе у улицама дуж трасе треба да имају разумевања и да изместе своја возила ван трасе, уколико им буду потребна у недељу преподне, јер ће улице бити затворене за саобраћај у периоду од 8.00 до 14.00 часова.
 
Траса маратонске трке: Трг слободе (старт), Краља Александра Карађорђевића, Светосавска, Немањина, Слободана Бурсаћа, Савезничка, Петефијева, Обилићева, Обала Соње Маринковић, Др Славка Жупанског (Народног фронта), Суботићева, Кеј 2. октобра, Гундулићева, Стевице Јовановића, Ђорђа Стратимировића, Јована Поповића, Народне омладине, Змај Јовина, Ђуре Јакшића, Југ Богдана, Коче Коларова, Војводе Петра Бојовића, и потом поново Змај Јовина, Народне омладине, Суботићева и Трг слободе, где је и циљ трке. 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7482/KZN_MARATON_2024_0.jpg