Друга овогодишња додела ауто седишта за бебе уприличена данас у Барокној сали Градске куће - Град даривао још педесет беба рођених почетком године у Зрењанину

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и члан Градског већа Драган Гуџев уручили су данас нових педесет ауто седишта за бебе рођене у зрењанинском породилишту током ове године. То је друга таква свечаност организована у Градској кући у једанаестој години од како су ту лепу и корисну праксу увели Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина.
 
 
 
 
Поздрављајући родитеље, од којих су многи данас дошли с приновама, и честитајући им, заменик Сантовац је рекао да Град Зрењанин, између више мера подстицаја родитељству, поклања и ауто седишта, с циљем да се број додељених седишта из године у годину и повећава. 
- Сваке године, већ традиционално, додељујемо седишта и овога пута, као и претходних година, смо се определили да то урадимо из више циклуса. То је и једна од мера коју предузимамо с циљем да повећамо безбедност учесника у саобраћају, посебно оних најмлађих - казао је заменик градоначелника. 
 
 
 
 
Пре нешто више од месец дана организована је прва додела ауто седишта, за 50 прворођених беба са територије Града Зрењанина, а укупно је ове године планирано да се додели 300 седишта. 
 
Приликом претходног оваквог догађаја, изнети су подаци Саобраћајне полиције у Зрењанину да је у току 2023. године забележено чак 4.114 прекршаја када је у питању некоришћење сигурносног појаса, такође је током 2023. године откривен 171 прекршај непрописног превоза деце, док је ове године за прва три месеца откривено чак 78 прекршаја непрописног превоза деце. Јасно је да из тих разлога треба што више превентивно деловати и указивати на значај прописног превоза деце, које подразумева и правилну и обавезну употребу ауто седишта.  
 
 
 
Подсећамо, у оквиру мера пронаталитетне политике које спроводи Град Зрењанин, почетком ове године је повећан износ новца који Град даје за прворођено, другорођено и свако наредно рођено дете. Такође, уведено је и даривање златником прве бебе рођене у новој години, као и беба рођених 17. новембра, на Дан града Зрењанина.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7475/PODELA_SEDISTA_ZA_BEBE_MAJ_2024_0.jpg