Караван Стронгмен лиге шампиона поново стигао у Зрењанин: на Тргу слободе надмеће се у снази и издржљивости 12 најјачих људи света

Након што је прошле године Зрењанин по први пут угостио караван Стронгмен лиге шампиона, данас су најјачи људи света, њих дванаест, поново стигли у наш град. Због великог интересовања публике, ово специфично надметање у снази и тестирању граница људске издржљивости овог пута је одржано на Тргу слободе, пред бројним Зрењанинцима. 
 
 
 
 
Стронгмен лига шампиона ове године је посетила острво Мартиник и Мађарску, а након Србије и Зрењанина одлази у Финску, Естонију, Холандију и још неколико земаља света, да би се завршила финалним надметањем почетком новембра. Караван Стронгмен лиге шампиона прати и велика медијска покривеност, па ће тако и слика са зрењанинског трга бити пласирана у преко 120 телевизијских кућа широм света, уз очекивања да ће је видети више од 100 милиона гледалаца који воле овакву врсту спортског спектакла.  
 
 
 
 
“Стронгмени” који су се данас надметали у Зрењанину били су Келвин де Рујтер из Холандије, Ервин Тутс (Естонија), Петер Јухас (Мађарска), Еванс Нана (Гана), Фатих Караца (Турска), Кен Френсис (Енглеска), Андреа Инверници (Италија), Колтен Слоан (Канада), Дамир Строил (Босна и Херцеговина), Сами Ахола (Финска), Келин Мајлс (Јужноафричка Република) и Христо Мусков (Бугарска). Уз представљање сваког од такмичара, отварање је увеличано наступом Плесног клуба "Фри денс" из Зрењанина. 
 
Отварајући ову несвакидашњу спортску манифестацију, заменик градоначелника Саша Сантовац пожелео је добродошлицу свим учесницима Стронгмен лиге шампиона.
- Добродошли у Европски град спорта 2021. године и Националну престоницу културе 2025. године, добродошли у државу Србију, која жели свима да буде добар домаћин, да стварамо пријатеље, а не непријатеље. Град Зрењанин овим наставља да организује најразличитије манифестације, показујемо да Зрењанин живи и само у протеклих седам дана имали смо низ квалитетних манифестација и догађаја, све с циљем да омогућимо нашим суграђанима да уживају у свом граду, али и да привучемо што више гостију и покажемо какви смо домаћини - истакао је Сантовац и поменуо притом одржавање Банатског фестивала вина, отварање две нове поставке у Народном музеју, Плес матураната на Тргу слободе...
 
 
 
 
- Данас имамо ову манифестацију, а већ сутра нас очекује и Зрењанински маратон, све је то јасан показатељ да град има будућност и да треба живети у њему и улагати у град Зрењанин. Свим учесницима желим пуно среће у надметању, а публици да ужива у свему томе - поручио је заменик градоначелника.     
 
Такмичари су снагу одмеравали у пет дисциплина: вучи камиона до 12 тона, ношењу кофера од по 140 килограма, предњој екстензији рамена тежином 30 кг, подизању аутомобила, притиску 350 кг и Конановом кругу са четири девојке, укупне тежине до 320 кг. Камион који су такмичари вукли био је "Дијамантов", компаније која је, уз Град Зрењанин, била главни спонзор овог кола Стронгмен лиге шампиона. У организацији је учествовао и Спортски савез града Зрењанина. 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7492/STRONGMEN_TAKMICENJE_2024_0.jpg