Одржан 4. Зрењанински маратон - победници Милош Драговић и Мирјана Микалачки, највише учесника у трци задовољства

Милош Драговић, члан Вршачког атлетског клуба 1926 и Кикинђанка Мирјана Микалачки победници су 4. MaxBet Зрењанинског маратона, одржаног данас у нашем граду. Најтежу атлетску дисциплину савладали су 41 такмичар и такмичарка - у мушкој конкуренцији друго и треће место заузели су Ненад Живковић и Борис Чинчурак, док су међу дамама иза победнице стигле Сања Буцало и Јадранка Срдач.
 
 
 
 
Централним зрењанинским улицама трчали су и полумаратонци, кроз циљ је прошло њих 164, а у овој категорији су најуспешнији били гост из Русије Никита Масорскиј и Сања Деспотовић, атлетичарка из београдског клуба БМР. 
 
Као и до сада, највише интересовања, пре свега Зрењанинаца, било је за трку задовољства. Стазу дужине 7 километара, односно један круг маратонске трке, истрчало је скоро 400 атлетичара и рекреативаца. Међу њима је и овог пута био градоначелник Симо Салапура, ком су се у трци придружили и покрајински посланик Рајко Капелан и начелник Градске управе Ненад Домјесков. Иако су у овој трци резултати, ипак, некако били у другом плану, остало је забележено да су тријумфовали Бела Нађ Гелерт из Сенте, у мушкој и Соња Илић, чланица клуба АВИА. 
 
 
 
 
Трчала се и штафетна трка, 3х7 километара, у којој је наступило 17 екипа, односно 51 такмичар. Најбрже је стазу савладала екипа ”Улична трка Ечка”, у саставу Немања Ђурић, Бранислава Баџа и Бојан Миљевић.
 
Дан трчања у Зрењанину симболично су, тачно у 9 часова, отворили такмичари с инвалидитетом, а потом су круг у центру града истрчали драги гости, из Дома за децу ометену у развоју “Колевка” из Суботице. Сви су они трку завршили као победници и за тај напор су награђени медаљама и топлим аплаузом публике. Трку су увеличали и зрењанински малишани, њих око стотину, који су се надметали у главној зрењанинској улици у “ПерСу трци са осмехом”. Могле су се на стази данас видети и целе породице, које су пријатно недељно преподне искористиле за тренутке спорта и рекреације на градским улицама.
 
 
 
 
Четврто издање MaxBet Зрењанинског маратона отворила је генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић. Како су раније истакли организатори, Удружење “Маратон Тим” из Зрењанина, наш град је, након Београда и Новог Сада, трећи град у Србији који је ушао на мапу организатора маратонске трке, потврђујући тиме у потпуности епитет “града спортова” и Европског града спорта 2021. године.
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7494/MARATON_2024_0.jpg