Zahvaljujući donaciji porodice Galeb iz Amerike, deca iz Kleka dobila savremeno opremljeno igralište

U Kleku je danas svečano otvoreno dečije igralište - dar porodice Galeb iz Amerike, a događaju je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa svima koji su na bilo koji način tome dali svoj doprinos. 
 
Igralište je savremeno opremljeno, zadovoljava najviše standarde bezbednosti, uz posedovanje video-nadzor,a a u njega je uloženo 28.000 evra.
 
 
 
 
Po rečima rođaka Milorada Matijaševića, porodica Slobodana Galeba je u svojevremeno izrazila želju da da određenu pomoć mestu i na neki način pomogne prvenstveno mladim ljudima i deci i o tome razovarala sa predstavnicima mesne zajednice.
- Poželeli su da učine nešto, prvenstveno za decu i u tim razmišljanjima i razgovorima došli smo do zaključka da je najpotrebnije lepo dečije igralište, jedan kutak za njihovu igru i razonodu. Tragom toga, upravo smo i došli do realizacije te zamisli. Slobodan Galeb, naš ujak koji živi u Kaliforniji je donator ovog igrališta, s namerom da to bude mali doprinos Kleku, mestu u koje je on došao svojevremeno, kao kolonista, 1946. godine, a odakle je kasnije otišao u Ameriku i gde sada živi. Ovde je još članova porodice Galeb i nadamo se da će buduće vreme pokazati da je ovo jedna prava investicija i da će to postaći mlade ljude da ostaju ovde, da će njihova deca imati kvalitetan sadržaj i život u ovom mestu, a nadamo se i da će natalitet u Kleku porasti i verujemo da je investicija svrsishodna i na radost dece Kleka i svih Klečana - rekao je on i ukazao da će porodica Galeb i ubuduće podržavati sve akcije koje donose dobrobit stanovnicima Kleka.
 
Matijašević se zahvalio se predstavnicima mesne zajednice, Milanu Telebaku iz firme “Eco - Pro” iz Gajdobre koja je realizovala projekat i izrazio uverenje da će i ostali ljudi biti podstaknuti ovim primerom porodice Galeb učiniti da Klek svakim danom postaje lepše mesto za život. 
 
 

Na ovoj vrednoj donaciji, u ime meštana i Mesne zajednice “Klek”, zahvalio se predsednik Saveta Goran Marković.
- Nekada su ovakvi primeri ranije su bili uobičajeni i često viđeni, međutim, u poslednje vreme ih je malo i u tome se još više vidi veličina i dobrota ove porodice koji su ostavili nama na upravljanje ovo igralište. Nadam se da će to naša deca koristiti na najbolji mogući način, ovde je škola, radnici škole koji će verujem o igralištu voditi računa. Mi kao mesna zajednica pomogli smo maksimalno koliko smo mogli, preostalo je još posla oko igrališta kako bi ono izgledalo još lepše - rekao je Marković.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5773/Igraliste_u_Kleku_0.jpg