Nastavak saradnje Grada Zrenjanina sa Specijalnom bolnicom “Eliksir” - novi besplatni oftalmološki pregledi za građane Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i Ruža Subotić, direktorka Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” u Novom Sadu, potpisali su danas ugovor o nastavku saradnje, započete prošle godine, na osnovu kog će ta bolnica organizovati nove cikluse besplatnih pregleda za građane sa teritorije Grada Zrenjanina tokom 2022. godine. Potpisivanju je prisustvovao i Goran Delić, menadžer projekta “Lakše do boljeg vida - “Eliksir” dolazi kod vas” koji je ta bolnica prošle godine realizovala u osam lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije.
 
 
 
U Zrenjaninu su u toku prethodne godine organizovana četiri ciklusa besplatnih oftalmoloških pregleda, tokom kojih je pregledano skoro 200 naših sugrađana. Zbog interesovanja za ovakvu vrstu pregleda i njihovog značaja, Grad Zrenjanin nastavlja saradnju s “Eliksirom” kroz nova četiri ciklusa pregleda, od kojih bi prvi trebalo da bude realizovan u toku februara. 
 
 
 
U akciju je uključen i Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, u čijim su ordinacijama vršeni pregledi od strane domaćih i ruskih stručnjaka u oblasti oftalmologije. U pitanju nisu samo standardni pregledi određivanja dioptrije ili naočara, već se radi isključivo o oftalmološkom pregledu na kom se može uočiti i proceniti da li je pacijentu potrebna dijagnostika zadnjeg segmenta oka i da li se sumnja na neko ozbiljnije oboljenje. U slučaju glaukoma, ili dijabetesa, veoma prisutnog u Vojvodini, prve promene se zapažaju upravo na oku i ako se otkriju blagovremeno, uz adekvatnu terapiju, ne dolazi do daljih problema.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6392/Ugovor_Eliksir_26-01-2022_0.jpg