Dečiji kovid centar prestao s radom, najavljeni radovi na električnoj mreži u Školskom dispanzeru

Dečiji kovid centar, u okviru Dečijeg dispanzera Doma zdravlja u Zrenjaninu, prestao je s radom 28. februara 2022.godine, zbog uočljivog pada broja dece pozitivne na Kovid, saopštio je danas Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”.  
 
U saopštenju se dalje navodi da se od 1. marta 2022. Dečiji dispanzer vraća na stari režim rada. Deca se mogu javljati u Školski ili Predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta, lekar ih pregleda i procenjuje treba li testiranje na Kovid ili ne. Poželjno je da se roditelji prvo jave telefonom pre dolaska, u slučaju da znaju da je dete bilo u kontaktu sa Kovid pozitivnom osobom.
 
 
Preventiva Predškolskog dispanzera radi redovno od 17. februara 2022. god. Počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u I razred osnovne škole. Roditelji su obavešteni, u saradnji sa Predškolskom ustanovom, da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.
 
Dom zdravlja takođe saopštava da od sutra, 3. marta 2022. godine, Školski dispanzer neće primati bolesnu decu zbog radova na električnoj mereži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer. Roditelji koji dolaze bez dece, a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i slično ići će na Preventivu Školskog dispanzera. Postoji mogućnost da tokom radova dođe do prekida telefonskih linija, te iz Doma zdravlja mole roditelje da se jave na sledeće telefonske brojeve za informacije: 064/827-9396 i 062/804-0365.
 
Planirano je da radovi traju deset dana i budu okončani 13. marta 2022. godine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6435/Dispanzer_0.jpg