Obaveštenje za lica koja poseduju nekretnine u Bosni i Hercegovini - usklađivanje zemljišnih knjiga i formiranje jedinstvenog registra

Obaveštavaju se lica koja poseduju nekretnine u Bosni i Hercegovini da se na teritoriji cele Bosne i Hercegovine vrši usklađivanje (harmonizacija) zemljišnih knjiga i formiranje jedinstvenog registra . 
Svaka opština raspisuje javni poziv za jednu ili više svojih katastarskih opština u kome poziva građane da sami prijave svoju imovinu.  

Upis imovine je obavezan za sve vlasnike nekretnina u BIH.


Udruženje „Srpski krajevi“ u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije počelo je sa realizacijom programa „Informisanje o imovinskim pravima Srba u Federaciji BiH“.

Za detaljnije informacije, sva zainteresovana lica mogu da se jave kancelarijama za pružanje besplatne pravne pomoći za upis imovine u Federaciji Bosne i Hercegovine 
U Beogradu, 
Gavrila Principa br. 16, br.telefona 064/514 58 77 
od 8:00 do 15:00
U Novom Sadu, 
Vojvođanskih brigada br. 17, prizemlje, br.telefona 021/528-132 i 021/520-030 
od 9:00 do 15:00 časova

Takođe se obaveštavaju lica koja imaju nepokretnosti na teritoriji opština Čitluk, Gradačac, Kalesija, Lukavac, Mostar, Orašje, Srebrenik, Široki Breg, Ljubuški, Livno, Tuzla i Živinice da je javni poziv za upis nepokretnosti u toku . 

  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6668/large_Grb_Indeks_300.jpg