Prijave i pripreme su već u toku - 6. Zrenjaninski polumaraton biće održan 2. oktobra

Šesti Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 2. oktobra 2022. godine, sa već ustaljenim programom - trkom zadovoljstva na 7 kilometara, štafetnom trkom 3 puta 7 kilometara i polumaratonskom trkom, trasom centralnim zrenjaninskim ulicama, dugom 21 kilometar.  
 
U cilju što bolje pripreme manifestacije, u petak je održan i radni sastanak u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, kom su prisustvovali predstavnici organizatora i rukovodioci zrenjaninskih sportskih saveza i ustanova. 
 
 
Organizator, Atletsko-rekreativni klub “Petrovgrad”, koji polumaraton realizuje uz pomoć Sportskog saveza grada, Grada Zrenjanina, sponzora i prijatelja trke, obaveštava sve zainteresovane da su prijave za učešće već u toku i da svi koji žele da nastupe na nekoj od trka mogu to učiniti putem linka https://www.zrmaraton.rs/ 
 
Ove godine polumaraton će imati i značajnu sponzorsku podršku od strane dva istaknuta gradska kolektiva - srebrni sponzor je kompanija “Dijamant”, a zlatni - generalni sponzor kompanija “Gomeks”.
 
    
 
Podsećamo da je prvi Zrenjaninski polumaraton održan 6. novembra 2016. godine. Kasnije ustaljen na prvi vikend u mesecu oktobru, polumaraton raste iz godine u godinu, i po orgnaizaciji i po kvalitetu i broju učesnika. Prošle godine, u kojoj je Zrenjanin poneo titulu “Evropskog grada sporta”, u sve tri trke nastupilo je oko 800 učesnika, a pobednici glavne trke bili su kenijski maratonac Stenli Kipruto i naša proslavljena dugoprugašica Olivera Jevtić, koja je bila i promoterka 5. Zrenjaninskog polumaratona. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6716/6_ZR_polumaraton_0.jpg