Градска изборна комисија донела решење о наставку спровођења изборних радњи, овера потписа подршке изборној листи могућа и у Градској управи

У складу с одлукама Народне скупштине Републике Србије, Владе Републике Србије и Председника Републике, у периоду ванредног стања на територији Републике Србије и након његовог укидања, Градска изборна комисија града Зрењанина донела је на јучерашњој седници Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступну избора за одборнике Скупштине града Зрењанина, који су расписани 4. марта 2020. године.

Овим решењем наставља се спровођење изборних радњи, а избори ће се одржати у недељу, 21. јуна 2020. године. Настављају да теку сви рокови за вршење изборних радњи, утврђени Законом о локалним изборима, Законом о јединственом бирачком списку и Роковником за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике у Скупштини града Зрењанина, а Градска изборна комисија ће посебним актом дефинисати истек рокова, у складу с новим датумом одржавања избора.

Такође, Градска изборна комисија објавила је и Обавештење да се изјаве бирача да подржавају листу кандидата за одборнике у Скупштини града Зрењанина могу оверити код јавног бележника - нотара и/или у Градској управи града Зрењанина. 

Градска управа града Зрењанина такође је данас објавила Обавештење о могућности увида у део јединственог бирачког списка. 

Подсећамо, до прекида изборних радњи и проглашења ванредног стања у Републици Србији услед епидемије изазване коронавирусом, за локалне изборе у Зрењанину предате су четири изборне листе: 1. “Александар Вучић - За нашу децу”, 2. Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“, 3. Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор и 4. ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ - уједињени за демократски Зрењанин (Лига социјалдемократа Војводине, Војвођанска партија, Заједно за Војводину, Демократски савез Хрвата у Војводини) - Ненад Чанак. 

Изборне листе и кандидати, као и објављени документи у вези са изборима могу се видети ОВДЕ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5634/Grad_0.jpg