Град слуша захтеве мештана села, Томашевац више нема проблема са водоснабдевањем

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац посетио је данас Томашевац, где је у претходном периоду реализовано неколико пројеката, од којих је највећи пуштање у рад сеоског водоторња. Крајем прошле године, нови водоторањ у Томашевцу, са 600 метара новоизграђене водоводне мреже и новим бунаром, пуштен је у рад. Захваљујући томе елеминисани су дугогодишњи проблеми у водоснабдевању овог села. Инвеститор је био Град Зрењанин, а вредност радова је износила 27,2 милиона динара. 

- Представници Града Зрењанина су још једном показали да слушају захтеве мештана насељених места. Житељи Томашевца су нам изнели неколико предлога о томе шта је потребно да се уради у овом селу и ми смо их послушали. Замењена је јавна расвета, уклоњена је дивља депонија која је била велики проблем и почело је пошумљавање те локације, а пуштен је у рад и водоторањ. То је била велика инвестиција. У међувремену је урађено и 600 метара водоводне мреже, како би водоторањ био спојен са старом водоводном мрежом. Избушен је и нови бунар и урађен је један преливни канал да би се омогућила безбедност у раду самог водоторња – објаснио је заменик градоначелника Саша Сантовац приликом данашње посете Томашевцу. 

Он је казао да ће Град Зрењанин наставити да и у наредном периоду слуша захтеве месних заједница и да их реализује, у складу са буџетским могућностима, како би становници свих села имали нормалне услове за живот. 

Председник Савета месне заједнице Томашевац Драгољуб Савић захвалио се представницима зрењанинске локалне самоуправе на веома доброј сарадњи у претходном периоду. Савић је рекао да градски челници имају разумевања за проблеме мештана који се решавају, у зависности од могућности, одмах или кроз неколико месеци. 

- Након почетка рада водоторња решен је један велики проблем који смо имали годинама. Старо извориште није било довољног капацитета за потребе мештана Томашевца. У великој мери су били присутни гасови, као и осцилације притиска воде у мрежи и сви ти проблеми су елеминисани пуштањем у рад новог водоторња. Захваљујући овој инвестицији, мештани Томашевца имају квалитетније водоснабдевање, са стабилним притиском воде у мрежи, али и довољне резерве воде за несметано водоснабдевање у тренуцима када дође до прекида снабдевања села електричном енергијом – истакао је Савић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5671/Vodotoranj_Tomasevac_0.jpg