Градоначелник у обиласку Централне пијаце: проширење пијачног платоа на задовољство и трговаца и потрошача

Проширење и уређење платоа Централне пијаце у Зрењанину, започето прошле године земљаним радовима у првој фази, наставља се, а у плану је и реализација треће фазе, односно обезбеђење излаза на Македонску улицу. Инвестиција се финансира заједничким средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Града Зрењанина, а на тај начин побољшаће се и услови за трговце који продају робу из камиона и приколица, али и за потрошаче. Ову локацију посетио је данас и градоначелник Чедомир Јањић са сарадницима, а разговарао је с директором ЈКП “Пијаце и паркинзи” Гораном Старчевићем. 

- Велике гужве претходних година правиле су проблеме на нашој Градској пијаци, која је изузетно посећена, нарочито пијачним данима. Продавци кабасте робе имали су проблем са продајним простором, прошле године проширили смо овај велики простор, укупна улагања су 21 милион динара, уз помоћ Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Овде смо извршили обимне земљане радове, санирали комплетну локацију, проширили плато и сада настављамо другу фазу тог пројекта, где ћемо уложити још 9 милиона динара - казао је градоначелник и додао да се у трећој фази очекује и отварање платоа ка Македонској улици, чиме би се умногоме побољшала и комуникација пијачног простора с околним улицама.

Комплекс Централне пијаце у Зрењанину, обухваћен Планом детаљне регулације, заузима површину од 16,6 хектара. Започети радови изводе се на површини од око 5.000 квадратних метара, а подразумевају изградњу магацинског простора и пијачног простора за продају робе из камиона и приколица. Практично се овим радовима пијачни простор проширује за трећину. 

Радови на комуналном уређењу дела Централне пијаце реализовани су током прошле године захваљујући средствима Буџетског фонда за програм локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе у износу од 16 милиона динара, а пет милиона динара обезбеђено је из буџетских средстава Града Зрењанина. Уговор за завршетак радова, односно 2. фазу, потписали су 18. марта ове године градоначелник Чедомир Јањић и државни секретар тог министарства Зоран Касаловић. 

На овај начин решава се на Централној пијаци проблем недовољних места за продају робе из камиона и приколица, а пијаца ће се опремити и новим комуналним садржајима. Простор, чије је уређење у току, налази се иза садашњег „бувљака“ и протеже се коритом некадашњег („турског“) Бегеја, према Македонској улици.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5662/Pijace2020_0.jpg