Инвестиције у Лукићеву добар пример сарадње месних заједница и локалне управе: у сусрет захтевима и потребама мештана

Обнова сале Дома културе и рестаурација споменика у центру Лукићева добар су пример сарадње месних заједница и локалне управе и изласка у сусрет захтевима и потребама мештана, оцењено је данас приликом посете том селу градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића и његових сарадника. У кратком року испуњено је обећање дато од стране градоначелника, приликом једне од посета том селу, да ће Град обезбедити буџетска средства за те намене, и у сарадњи с месном заједницом и градским јавним установама, на ефикасан начин решити проблеме мештана. 

Како је навео председник Савета МЗ Лукићево Марко Дупљановић, обнова сале Дома  културе, оштећене у пожару пре више од једне деценије, вишеструко је значајна, јер ће је користити сви мештани, а посебно ученици ОШ “Бранко Ћопић” за своје потребе. У питању је једна од највећих сала на територији Града Зрењанина, која у овом тренутку располаже са 320 седишта и имаће све услове за одржавање програма и од ширег значаја. Такође, споменик народном хероју Вељку Лукићу - Курјаку, по ком је и село добило име, је био у таквом стању да је представљао опасност по пролазнике, јер су са њега отпадали поједини сегменти.


- Вредност радова на споменику била је око 1,4 милиона динара, а рестаурација је извршена од стране Завода за заштиту споменика културе и веома смо задовољни на који начин је то реализовано. Када је у питању сала Дома културе, она је сада функционална за све намене и у овој фази замењена је позорница, електроинсталације, расвета, реновирани су пратећи простори, гардеробе, санитарни чворови. Предстоји нам још замена седишта и неке мање, махом “козметичке” интервенције. Вредност радова је око 4,2 милиона динара - истакао је Дупљановић. 

Изглед сале пре реконструкције
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5701/Lukicevo_sala_0.jpg