Одржан састанак Пословног савета града Зрењанина: предстоји израда Стратегије одрживог развоја града Зрењанина за период 2021 - 2027. године

Састанак Пословног савета Зрењанина, одржан је крајем прошле недеље, а тој, шестој по реду седници, присуствовали су градоначелник Чедомир Јањић и његов помоћник Душко Радишић, председник Савета Живанко Радованчев, као и директор Привредне коморе Зрењанин Предраг Станков, менаџер за логистику компаније “Дрекслмајер” Бранимир Јоксимовић, председник Управног одбора Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина Горан Нешић, председник ЗРЕПОК-а Будимир Јовановић, менаџер сировинске логистике “Дијаманта” Ратко Вуковић, председник Општег удружења предузетника Мирослав Ђурић, представница компаније “Фулгар ист” Љиљана Краљ, представник ЕПС - дистрибуција Зрењанин Зоран Граховац и секретар Пословног савета Оливера Радић.  

Како је дневним редом и предвиђено, разматрана је информација о стању привреде током и након ванредног стања због пандемије изазване коронавирусом, као и информација о формирању тима за израду Стратегије одрживог развоја града Зрењанина за период 2021 - 2027. године.

Градоначелник Јањић је том приликом упознао чланове Савета са активностима које се спроводе у граду и плановима за наредни период, а говорећи о тачки дневног реда која се тицала стања за време и након пандемије коронавирусом у граду, рекао је да су Зрењанинци били дисциплиновани, а Град Зрењанин добро организован, те да је све функционисало на најбољи начин и да је забележен мањи број заражених у односу на друге средине. Када је реч о Стратегији, навео је, већ постоје приоритети о којима ће се посебно водити рачуна.

На овом састанку истакнут је велики значај учешћа чланова Савета у изради Стратегије одрживог развоја града, а према речима председника Радованчева, најважније је деловати узајамно, ка истом циљу и имати у виду да су промене у многим областима веома брзе и динамичне, те им се град мора прилагођавати и на њих адаптирати.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5660/Poslovni_savet_04062020_0.jpg