Савети месних заједница “Вељко Влаховић” и “Соња Маринковић” обележили славу традиционалном доделом признања

Одлуком савета обе месне заједнице које чине највеће зрењанинско насеље - “Вељко Влаховић” и “Соња Маринковић” - Вазнесење Господње установљено је као заједничка слава, односно целокупног насеља “Багљаш”. У складу с тим донета је и одлука да се сваке године заслужним колективима и појединцима додељују плакете као допринос за афирмацију и развој тог насеља. 
    
Већ пету годину за редом признања се додељују грађанима и другим физичким и правним лицима чије су активности од значаја за рад месних заједница и то већ на “Багљашу” постаје традиција. Како истичу представници обе месне заједнице, то насеље својим руковођењем представаља пример како треба реаговати када је помоћ најпотребнија и посебно наводе скорашње ванредно стање, када је требало збринути око 600 старијих лица у изолацији, за које су волонтери набављали неопходне животне намернице и лекове. Такође, подељено је више од 4000 хуманитарних пакета за пензионере и поједине социјално угрожене категорије.

Ове године добитници награда су Милица Досковић, наша суграђанка, вокална солисткиња и члан опере Српског Народног позоришта у Новом Саду, која се доказала у раду са женским, мушким и дечјим црквеним хором „Свети Архангел Михаило“ и која води пробе у просторијама на Багљашу. Добитник признања је и Црвени крст Зрењанин, који је поред својих редовних активности успео да ангажује своје волонтере на паковању и дистрибуцији пакета и допремању хране и лекова пензионерима. 
    
Канцеларија за младе, као добитник, се такође ангажовала својим волонтерима и свакодневно бринула о најстаријим суграђанима у време ванредног стања, које су  посећивали, снабдевали свим што им је било неопходно, уз љубазност и топлу људску реч. Предузеће ДОО “Бомист” Зрењанин, као добитник плакете, је уступило све своје ресурсе како би помогао у снабдевању грађана током ове пандемије. Награде и повеље су уручили Симо Салапура, председник савета МЗ „Соња Маринковић“ и Оливер Митровић, члан савета МЗ „Вељко Влаховић“. 

“Ове године смо мало скромније обележили своју славу због познатих разлога, али смо традицију наставили и задовољство је када можемо да наградимо наше суграђане и организације које су се истакле у свом раду.  Овога пута тај хуманитарни аспект је некако био у првом плану, па смо се определили да доделимо признања онима који су се посебно истакли, несебично помажући нашим суграђанима и радећи за добробит наших месних заједница”, истакао је током свечаности Симо Салапура, председник Савета месне заједнице “Соња Маринковић”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5648/Plakete_Bagljas_2020_0.jpg