Стипендије за 85 средњошколаца и 97 студената - Град Зрењанин издвојио из буџета 12,4 милиона динара

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић потписао је данас у Градској кући уговоре о стипендирању са 85 ученика средњих школа и 97 студената који су, захваљујући одличним резултатима током досадашњег школовања и студирања, стекли услов за добијање бесповратних новчаних средстава Града Зрењанина за школску 2019/20 годину. Због ванредног стања и епидемије изазване коронавирусом, ове године је потписивање уговора морало да буде одложено у уобичајеном термину и до њега долази нешто касније, што никако не умањује значај ових активности, а сви стипендисти Града Зрењанина добиће средства која су својим учењем и радом заслужили.  

Износ стипендија изједначен је са стипендијама које додељује Република Србија - месечни износ је за ученике средњих школа 5.400,00 динара, а за студенте 8.400,00 динара и исплаћују се у десет месечних рата. Такође, значајно је повећан и број стипендиста у односу на претходне године, тако да је Град Зрењанин овога пута издвојио за ту намену из буџета 12.378.000 динара. 

За средства су могли да конкуришу ученици свих разреда средњих школа, као и студенти, који имају пребивалиште на територији Града Зрењанина и уз строге критеријуме који се тичу, пре свега, постигнутих резултата и успеха током школовања.

Поздрављајући најуспешније ученике и студенте с пребивалиштем на територији Града Зрењанина, и честитајући им на постигнутим резултатима и успесима, градоначелник Јањић истакао је да ове године град издваја за стипендисте још више средстава него до сада, преко 12 милиона динара.
“Ја сам веома поносан на то, претпрошле године смо имали 97 стипендиста, прошле године 129, а ове године Град Зрењанин дели 182 стипендије. Мислим да је на понос свима нама што имамо вас, што имамо такву децу, на коју су поносни и ваши родитељи, и баке и деке, али и сви ми, и заиста се трудимо да вам помогнемо у школовању. Трудимо се и да од Зрењанина направимо добро место за живот, да вам омогућимо да се школујете где год хоћете, али и да се вратите у свој град, да ви водите фабрике и предузећа, да ви водите овај град и сигуран сам да ће међу вама бити и начелника, и градоначелника и директора. Честитам вам, пре свега, на постигнутом резултату, што сте сјајна деца и сјајни људи, и желим вам свима много среће у животу - поручио је градоначелник Јањић стипендистима на данашњој свечаности.   

У име стипендиста обратила се и захвалила Андреа Сремац, ученица другог разреда Зрењанинске гимназије. Догађају у Барокној сали Градске куће присуствовали су и заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћници Симо Салапура и Душко Радишић, а у име Одељења за друштвене делатности Градске управе, које технички реализује конкурс о додели стипендија, присуствовала је начелница Јелена Драгић

Списак стипендиста Града Зрењанина за школску 2019/20. годину 

Више фотографија на фејсбук страници Града Зрењанина
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5661/Stipendije_2020_0.jpg