Свечаност у Градској башти, пријем за најбоље зрењанинске ученике и додела дипломе “Вук Караџић”

На традиционалној свечаности у Градској башти, коју сваке године организује Град Зрењанин, уприличен је пријем и додела дипломе “Вук Караџић” најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Града Зрењанина у школској 2019-20. години. 
 
 
 
 
У овој школској години, дипломе “Вук Караџић” заслужило је 166 ученица и ученика у основним и 117 у средњим школама. Ученици су награђени дипломама и пригодним књигама великана наше књижевности, а Град Зрењанин, у сарадњи с Јавном установом “Спортски објекти” омогућио им је, као и претходних неколико година, да бесплатно посећују градске базене до краја ове године. Спискови са именима ученика налазиће се на билетарници базена и потребно је само да ученици покажу неки документ за идентификацију и биће им омогућен бесплатан улаз. 
 
Ученике, њихове наставнике, професоре и родитеље који су присуствовали свечаности, поздравио је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, а уз њега су дипломе “Вук Караџић” ученицима уручили и помоћници градоначелника Душко Радишић, Симо Салапура и Драган Ћапин
 
 
 
 
Обраћајући се најуспешнијим основцима, а нешто касније и средњошколцима, и честитајући им на постигнутим резултатима и успеху, Сантовац је истакао да они представљају будућност овог града, чиме треба да се поносимо.
“Ви сте се показали као сјајни ученици у протеклом периоду, сигуран сам да сте и завршне тестове у основним и матурске испите у средњим школама одлично урадили, да ћете моћи да изаберете оно што желите у даљем школовању, да наставите као и до сад с успесима, јер ово је сада завршена само једна од књига у вашем животу, у вашем образовању. Оно што све вас очекује, а ви то заслужујете и показали сте да можете, јесте и упис на факултете, оне које желите, а ми вам желимо да се након школовања вратите у Зрењанин, да с поносом увек изговарате његово име и доприносите његовом развоју. На најбољи начин одужићете се тако и својим професорима, родитељима, бакама и декама, свима који су вас подржавали”, поручио је Сантовац.     
 
 
 
 
 
Све фотографије са свечаности могу се погледати на оn-line албуму
 
Списак свих носилаца дипломе "Вук Караџић" и ученика генерације у школској 2019/20. години
 
Градска управа уједно обавештава све ученике који нису данас, из било ког разлога, били у могућности да присуствују свечаности да могу своје дипломе и књиге преузети у Кабинету градоначелника, канцеларија 107, сваког радног дана од 08-14 часова. 
 
Такође, уколико се на некој од одштампаних диплома поткрала нека словна грешка у имену ученика или школе, може се пријавити у Кабинету градоначелника у истом термину, од 08-14 часова, како би у што краћем року била исправљена. 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5705/Vukovci2020_0.jpg