Затворени базени спремни да дочекају пливаче у четвртак, отворени за двадесетак дана

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, обишао је данас градске базене, где су у току завршни радови на санацији отвореног базена, и овом приликом је упознат са свим детаљима око почетка рада, који пливаче и грађанство, према најавама, очекује већ у четвртак. Овом приликом градоначелник је истакао:

“Данас са сарадницима обилазим, пре свега, радове на градском базену, и желим да одам признање установи “Спортски објекти”, како директору, тако и његовим сарадницима, за све што је урађено, а за време ванредног стања саниране су све тачке које су правиле проблеме, не само прошле сезоне него и претходних година. Затворени базен је спреман да прими прве пливаче, док се за двадесет дана очекује пријем грађанства на отвореним базенима, и са великим задовољством најављујемо почетак нове сезоне“, навео је Јањић.

Од самог излаза филтерског постројења на отвореним базенима, у току су велики радови на санацији цевовода, и репарацији потисних пумпи. 

“Заводу за јавно здравље у понедељак су предати узорци воде, и након резултата у који ће бити завршени у среду, ако све буде у реду, већ у четвртак 11. јуна очекује нас наставак свих тренажних процеса клубова који су тренирали у затвореним базенима, и наравно грађанства, као и реконвалесцената. За време трајања ванредног стања и услед забране рада спортских објеката, време је искоришћено како би се обавиле све репарације и санације на базену, урађене су репарације свих великих мотора и потисних пумпи, тако да ће базен беспрекорно функционисати у наредном периоду“, навео је Бојан Мијатов, директор Јавне установе “Спортски објекти”.

Мијатов се овом приликом захвалио свим клубовима који тренирају на базену на разумевању и јединству које су показали за време епидемије изазване коронавирусом. Са градоначелником, радове на базену обишли су и заменик градоначелника Саша Сантовац, и помоћници градоначелника Душко Радишић и Симо Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5664/ObilazakBazena2020_0.jpg