Граду Зрењанину 3,5 милиона динара покрајинских средстава за пројекат изградње нових саобраћајница у зони “Југоисток” и реконструкцију мужљанске раскрснице

Граду Зрењанину опредељено је близу 3,5 милиона динара бесповратних средстава из буџета АП Војводине за израду техничке документације за изградњу нових саобраћајница у радној зони “Југоисток”, а уговор о додели средстава потписали су у Новом Саду помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић. 
 
Средства су Граду Зрењанину додељена на основу конкурса за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за изградњу инфраструктурних објеката јединица локалне самоуправе, а укупно је за осам градова и општина са територије АПВ издвојено 14,5 милиона динара. Зрењанину су, појединачно, додељена највећа средства за ову намену. Износ преосталих средстава за реализацију предвиђеног пројекта обезбедиће се из буџета Града Зрењанина, по принципу суфинансирања.  
 
         

Пројектом у Зрењанину је обухваћена израда документације за изградњу саобраћајница у деловима проширене зоне “Југоисток” 2-А, 2-Б и 2-Д, као и израда документације за реконструкцију раскрснице на улазу у насеље Мужља, познате као “Мужљанска раскрсница” - улица Радноти Миклоша, Хуњади Јаноша, Мадач Имреа и Тот Иштвана, за коју би пројекат реконструкције требало да одреди оптимално решење за унапређење саобраћаја и нову саобраћајну сигнализацију и инфраструктуру. 
 
Изградња нових саобраћајница у индустријској зони “Југоисток” неопходна је због значајног проширења зоне и доласка нових инвеститора, те се указала потреба и за унапређењем саобраћајне и пратеће инфраструктуре унутар зоне, укључујући и изградњу тротоара, бициклистичких стаза, инсталација за одводњавање, јавно осветљење, саобраћајну сигнализацију. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5721/Zona_Jugoistok_0.jpg