Почело асфалтирање обилазнице, извођачи радова надокнађују кашњење

Почели су радови на асфалтирању дела магистралног пута - обилазнице око Зрењанина, на потезу од кружне раскрснице на Михајловачком друму ка укрштању с Првомајском улицом. До јуче је уграђен први слој асфалта на деоници од око 400 метара, а након испитивања квалитета коловоза, путари ће наставити с уградњом носећег, а потом и завршног, хабајућег слоја асфалта.

У току су и припремни радови за изградњу кружне раскрснице на Темишварском друму, а убрзани су и радови на изградњи моста преко Бегеја.  

Тања Бисић, директорка пројекта изградње обилазнице, испред предузећа “Енергопројект нискоградња”, изјавила је у емисији РТС “Коридори” да су у току радови на горњем строју моста преко Бегеја, припрема оплате и арматуре за бетонирање коловозне плоче.
“Истовремено, изводе се радови на заштити и измештању инсталација у зони будуће кружне раскрснице с магистралним путем, а на траси смо, практично, у фази пријема носећег слоја и почетка асфалтерских радова”, рекла је Бисићева. 


Она је најавила и надокнаду заостатка у радовима, изазваним временским приликама и епидемијом Ковид-19.
“С побољшањем временских услова, заиста ћемо се потрудити да појачамо ресурсе, број механизације и радника, да то кашњење у највећој мери надокнадимо, а што се рока завршетка радова тиче, он је условљен измештањем далековода електромреже који је на непрописној висини на делу трасе од неких 400 метара и чије решење морамо да сачекамо. У тај део нисмо уведени као извођачи, а трудићемо се да наш степен завршетка радова буде такав да нам преостану, практично, само радови на том делу целокупне трасе”, објаснила је она. 

У питању је зона укрштања трасе обилазнице са Првомајском улицом, где је такође планирана изградња кружне раскрснице и нови улазак у град, односно насеље “Граднулица - Гувно”. Укупна дужина трасе у изградњи, од Михајловачког до Темишварског друма, износи 3,7 километара и укључује изградњу две кружне раскрснице и најскупљег објекта на целокупној траси обилазнице дугој 14,5 километара - моста преко Бегеја, првог новог моста у Зрењанину који се гради након 27 година. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5712/ObilaznicaPocetakAsfaltiranja_0.jpg