Ове године без “Дана пива”, али је део традиције данас присутан на градским улицама

“Дани пива”, традиционална манифестација која се од 1986. године организује у нашем граду, и чије је јубиларно издање требало да буде одржано ове године, неће бити одржана због ситуације са коронавирусом, али је део те богате традиције данас ипак присутан на зрењанинским трговима и улицама. 

На дан када је требало да почну 35. по реду „Дани пива“, са Трга слободе кренули су фијакери који обилазе све градске месне заједнице, као и јавна предузећа и установе које учествују у самој организацији манифестације, сваке последње недеље у месецу августу. Пролазницима се дели „Зрењанинско пиво“, а оганизатори из Туристичке организације града Зрењанина истичу да ће се овом приликом поштовати све епидемиолошке мере.

Такође, на балкону Градске куће постављен је видео-бим, с ког ће бити емитовани пригодни филмски записи настали током последњих пет “Дана пива”. Зрењанинци ће имати прилику да се подсете низа изузетно посећених догађања и концерата на препуним градским трговима и бројних популарних гостију из наше земље и региона који су учествовали на овој манифестацији.  

Како из Туристичке организације указују, на овај начин, бар симболично, суграђани могу да се подсете како је све то изгледало претходних година, уз наду да ће се епидемиолошка ситуација изазвана коронавирусом брзо окончати. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5741/Fijakeri_Dani_piva_0.jpg