Министар омладине и спорта Вања Удовичић: Рвачи репрезентације Србије у Зрењанину имају одличне услове за припреме

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио је данас Зрењанин и том приликом, заједно с градоначелником Симом Салапуром и његовим сарадницима, у Дому борилачких спортова “Партизан” обишао најбоље српске рваче - Рвачку репрезентацију Србије.
 
 
 
Министар Удовичић је најпре изразио задовољство што је данас у прилици да обиђе рвачку репрезентацију у Зрењанину, граду спорта и младих, али и да се увери да имају добре услове за припреме за предстојеће европско првенство и припреме у години коју ће, како је рекао, обележити управо рвање. 
- У овој години очекује нас организација светског првенства у септембру, у Београду, али очекује нас и отварање националног тренинг центра за борилачке спортове, рвање ће у Београду добити своју националну кућу где ће се употпунити садржаји и могућност за прављење још квалитетнијих и бољих резултата наших најбољих рвача - рекао је министар Удовичић.
 
 
 
Министар се посебно захвалио градоначелнику Салапури који је, како је истакао, показао колико воли спорт и колико као бивши спортиста улаже у спорт.
- Рвачи данас овде имају најбоље услове за припремање, сви ови рвачи данас показују да се наша база шири, да овде, поред наших прослављених спортиста који су направили изузетне светске и олимпијске резултате, имамо и будуће шампионе. Очекујем да ће се од девет момака који ће за две недеље отићи на европско првенство четворица вратити са медаљом, то је наша жеља, али морамо да померамо границе јер су нас сада већ рвачи размазили са постигнутим резултатима у прошлости, да од њих очекујемо да се са сваког такмичења враћају са већим бројем освојених медаља - рекао је министар Удовичић.
 
 
 
Током разговора са спортистима, рекао је Удовичић, може се констатовати да немају никаквих додатних замерки, нити захтева.
- Оно што ми је посебно драго јесте да данас спортисти имају најбоље услове за припремање, за обављање тренинга, али и за постизање врхунских резултата. Подигли смо све на виши ниво и када је реч о спаринг партнерима и када је реч о додатном тренерском кадру, али и када је реч о помоћи у виду медицинског особља, у виду физиотерапеута и нутрициониста, дакле, свега онога што сваки рвач има. Данас овде, да би репрезентација била потпуна, недостају само тројица рвача који су у другим земљама због спаринг партнера. Очекујемо и да ћемо у Будимпешти моћи да се поносимо још бољим резултатима него што су постигли на претходном европском првенству - навео је министар Вања Удовичић.
 
 
 
Градоначелник Симо Салапура је указао да рвачки спорт у нашем граду има дугу традицију и да се може рећи да је рвање једна од најпопуларнијих града спорта.
- Имамо рвачки клуб “Пролетер” који представља и узданицу Рвачке федерације, али и једну окосницу читавог буђења рвачког спорта и онога што се дешава протеклих година. Посебно нам је задовољство што смо данас овде у сали рвачког клуба “Пролетер” који је изнедрио и европске и олимпијске и светске шампионе и освајаче медаља. И данашња посета министра Удовичића говори о томе да су рвање и град Зрењанин високо у агенди подршке и Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта - рекао је још градоначелник Симо Салапура.
 

Градоначелник је рекао да Зрењанин и сви спортски ресурси у нашем граду нашој репрезентацији стоје на располагању.
- Често су нам овде гости када су у питању репрезентативне припреме, управо захваљујући улагањима које је дала Влада Републике Србије и Министарство спорта и омладине за опремање овог центра, а у наредном периоду трудићемо се да услови буду још бољи и да се пут Зрењанина и Србије наши рвачи врате са што више медаља са предстојећег европског и светског првенства - поручио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6463/ministar_udovicic_rvaci_00.jpg