Почели радови у зони Житног трга, прилаз тргу онемогућен из два правца, опрез за учеснике у саобраћају

Јавно предузеће “Путеви Србије” саопштилo je да данас, 11. маја, почињу радови на појачаном одржавању државног пута I Б реда број 13, на деоници Зрењанин – Ечка, у зони раскрснице улица Житни трг, Николе Пашића и Ђурђа Смедеревца. 
 
За време извођења радова на овој раскрсници, саобраћај ће се на правцу Булевар Милутина Миланковића и Николе Пашића одвијати наизменичним пропуштањем возила, док ће приступ из улица Ђурђа Смедеревца и кретање кроз Житни трг бити онемогућено.
 
 
 
To, практично, значи да возила која долазе на Житни трг из улице Коче Коларова не могу скретати десно, већ само лево, ка Улици војводе Бојовића, или продужити ка паркингу Житни трг. Такође, возила из смера Улице војводе Бојовића могу саобраћати до скретања у Улицу Коче Коларова или ка паркингу. 
 
Возила која се крећу “магистралом” из смера моста код Полицијске управе, могу наставити искључиво право, ка Улици Николе Пашића, а из Улице Николе Пашића такође само право, ка раскрсници са улицама Милетићевом и Булеваром Милутина Миланковића. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
 
 
 
Због очекиваних гужви и могућих застоја у саобраћају, препоручује се учесницима у саобраћају да користе алтернативне правце кретања.
 
Радове изводи предузеће "Штрабаг" Београд, а планирано трајање извођења радова је 25 дана.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6552/Radovi_Zitni_trg_11-05-2022__0_.jpg