Још три градске улице с новом асфалтном подлогом - градоначелник обишао радове у МЗ “Шумица” и МЗ “Зелено поље” и разговарао с грађанима

Путари су у овом тренутку активни у три зрењанинске улице, а радове на асфлатирању је данас обишао и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. У питању су улице Стрелишна и Недељка Барнића, на територији Месне заједнице “Шумица”, као и Оповачка, у Месној заједници “Зелено поље”. Део Стрелишне, између Лозничке и 6. маја, био је у веома лошем стању, док су радови у Оповачкој стартовали “од нуле”, јер је у тој крајњој улици у зрењанинском “Зеленом пољу” до сада постојала само земљана подлога. Овде су путари током радова наилазили на проблеме, због плитко постављаних подземних инсталација, тако да су морала интервенисати и друга комунална предузећа. Дужина новог коловоза износи 530 метара.
 
Стрелишна улица рехабилитује се целом дужином, што обухвата и њен део све до излетишта “Мотел”, укупно скоро један километар, тако да је веза с тим излетиштем сада квалитетнија, и за грађане месних заједница “Шумица” и “Граднулице”, и за друге суграђане који ће се кретати ка популарном излетишту.   
 
 
 
 
Градоначелник је, након обиласка радова, истакао да трогодишњи уговор о јавно-приватном партнерству за изградњу и одржавање путне инфраструктуре на територији Зрењанина  наставља да се реализује у пуном обиму и да ће путна инфраструктура бити значајно побољшана у преко 40 улица у граду и у сваком насељеном месту. 
“Настављамо с капиталним инвестицијама, када је у питању спровођење овог уговора, с циљем да свака месна заједница на територији Града Зрењанина добије бар једну нову или потпуно рехабилитовану улицу. Данас су машине на локацијама две месне заједнице у граду, у три улице, у Стрелишној се радови изводе све до нашег излетишта “Мотел”, за које желимо да буде у пуној функцији пред првомајске празнике, а Улица Недељка Барнића на ред да се рехабилитује је дошла на основу захтева које смо имали од мештана месне заједнице. Та улица деценијама није одржавана и сада има потпуно ново лице”, казао је градоначелник. 
 
 
 
 
Он је овом приликом разговарао и с грађанима који су га дочекали у Оповачкој улици, која је почела да се формира још седамдесетих година прошлог века и до данас није имала чврсту коловозну подлогу. 
“Ово је велика инвестиција за месну заједницу “Зелено поље, Оповачка улица, у којој се ради завршни слој асфалта и која је сада потпуно уређена, са ивичњацима, целом дужином, задовољни су мештани којих овде има више од 250 и мислим да је ово право лице, онако како желимо да изгледа свака месна заједница, како желимо да изгледа град Зрењанин”, поручио је градоначелник Салапура.     
 
 
 
 
Његово мишљење потврђују и становници ове улице, Драгомир Микић и Нинослава Попов, којима нов пут много значи. Микић истиче да је овим решен горући проблем, посебно изражен током зимског периода, док Попова каже да има троје мале деце, која нису могла нормално да се крећу улицом или да возе бицикл, а у школу су одлазила блатњава.
“Срећна сам што је то коначно решено и ова инвестиција ми заиста много значи”, истакла је. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7446/ASFALTIRANJE_STRELISNA_0.jpg