Gradonačelnik

 

Čedomir Janjić

 

Rođen 4. marta 1972. godine. Diplomirani je ekonomista, zaposlen u AMSS - AMD "Petar Drapšin" u Zrenjaninu.

 

Bio je odbornik Skupštine opštine Zrenjanin, potom Skupštine grada Zrenjanina, u dva saziva i u periodu novembar 2006. - maj 2008. godine član Privremenog organa opštine Zrenjanin. U periodu od 6. jula 2012. do 12. juna 2014. godine nalazio se na funkciji zamenika gradonačelnika.

 

Predsednik je Crkvene opštine Klek. Oženjen, otac dva sina. Član je Srpske napredne stranke.

 

Za gradonačelnika Zrenjanina prvi put izabran 12. juna 2014. godine, a potom i 24. maja 2016. godine.

 

Obraćanje Čedomira Janjića odbornicima Skupštine grada Zrenjanina, 12.06.2014:

Poštovani predsedavajući, kolege odbornici, poštovani sugrađani, dame i gospodo !

Biti gradonačelnik je čast ali i velika obaveza ! Zrenjanin je suočen sa raznim problemima koje treba rešavati, a moja je namera da akcenat stavim na zapošljavanje i privlačenje investicija.

Zrenjanin treba ponovo da bude grad gradilišta i zato ćemo nastaviti s razvojem infrastrukture i stvaranjem ambijenta za privlačenje stranih i domaćih investitora. Jedan od ciljeva nam je i ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta i korišćenje svih njihovih poljoprivrednih, privrednih i turističkih potencijala.

U skladu s tim, trudiću se da sprovodim odgovornu politiku u okviru mogućnosti grada ! Ovo su naše zajedničke obaveze i naš zajednički cilj !

 

U nadi da ću opravdati poverenje koje mi je ukazano, još jednom se zahvaljujem na izboru za gradonačelnika grada Zrenjanina !