Privreda

 

Značajni koraci su učinjeni u cilju najvažnijeg strateškog cilja Grada Zrenjanina  - stalni i održivi razvoj, potpomognut direktnim stranim i domaćim ulaganjima. Stvaranje "Slobodne zone Zrenjanin" i industrijskih zona u okviru programa privlačenja investicija "Zrenjanin Open" dalo je izvanredne rezultate u protekle dve godine. Investitori dolaze u Zrenjanin i do sada je potpisano više od 20 ugovora o investiranju, čija vrednost se meri stotinama miliona evra, a efekti zapošljavanja hiljadama novih radnih mesta. Jedna industrijska zona je potpuno popunjena.

Preporuke i povoljne ocene dovode nove investitore, tako da se na izlazima iz grada infrastrukturno opremaju nove industrijske zone. Jedna od njih, radnog naziva "Jugoistok", na izlazu iz Zrenjanina prema Beogradu, oprema se finansijskim sredstvima Evropske unije u iznosu od 4 miliona EUR. Prema veličini koju zauzima i mogućnostima njenog širenja (čak i preko 1000 hektara), ovo je trenutno industrijska zona s najvećim potencijalima u Republici Srbiji.
 
Želimo da naglasimo da investitore smatramo našim prijateljima i partnerima u procesu daljeg uspešnog razvoja Zrenjanina. U duhu pravih domaćina trudimo se da našim postojećim investitorima učinimo prijatan boravak, a potencijalne pozivamo da investiraju u Zrenjanin, jer je otvoren za nove ljude, ideje, poslove i ulaganja.
 
Dobrodošli u Zrenjanin!

 

Slike

  • /uploads/attachment/strana/4/privredaGrad_Zrenjanin_159.jpg