Ribolov

Zrenjanin je jedan je od pet gradova u Evropi koji u svom bližem okruženju imaju najviše vodenih tokova i vodenih površina (reke Begej, Tisa, Tamiš, Dunav, kanalska mreža Hidrosistema DTD), tako da prestavlja idealan prostor gde i najstrastveniji i najprobirljiviji sportski ribolovci mogu zadovoljiti svoje interesovanje.
 
Reka Tisa (10 - 17 km od Zrenjanina), veoma je bogata ribom, gde preovladavaju šaran, protviš, jaz, krupan som koji se lovi na bućku, i retke ribe kao što su kečiga i mrena. U priobalju reke ima dosta starih korita, takođe bogatih ribom, a posebno štukom, belom ribom kao i šaranom, amurom i tostolobikom, a ta su korita Ajlaš, Rospišta, Jegmeč, Provala i Vrbica.
 
Reka Tisa              
 
Reka Tamiš (30 km od Zrenjanina) takođe je bogata svim vrstama ribe, a najatraktivnija mesta za ribolov su kod Banatskog Despotovca, Botoša, Tomaševca, Orlovata i Farkaždina. Na Tamišu se održavaju mnogobrojna takmičenja svih rangova. Svim vrstama ribe obiluje i tok Starog Tamiša, kod Banatskog Despotovca, ustave kod Botoša, Orlovata, Tomaševca i Farkaždina.
 
 
 
"Traktor bara" se nalazi na 12 km magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, kod ribnjaka "Ečka" i najpoznatiji je ribolovni teren koji posećuju ribolovci iz cele Srbije. Bara je rukavac rerke Begej, u obliku potkovice, dužine 2 km. Može se loviti tokom cele godine. U neposrednoj blizini su hotel "Sibila" i Rezervat prirode "Stari Begej-Carska bara". Za ribolov se mogu koristiti i ribnjački kanali.
 
Rezervat pripode Carska Bara
 
Reka Begej teče kroz sam grad, a najbolji ribolovni tereni su kod naselja Klek (7 km od grada) i Perleza (18 km). U samom gradu postoji jezero, deo nekadašnjeg rečnog toka, a na gradskoj periferiji jezero "Peskara",  takođe prilagođeno ribolovu.
 
Mreža kanala Hidrosistema "Dunav-Tisa-Dunav" (7-15 km od grada) bogata je svim vrstama ribe, a najposećeniji su Melenački i Klečki triangl, poznati po krupnim somovima. (U blizini naseljenih mesta Melenci, Mihajlovo, Jankov Most, Klek, Lazarevo i Botoš), a poznata mesta za ribolov su i kanal "Brzava" i ustava kod Tomaševca.
 
Na svim vodama važe aktuelne dozvole upravljača voda, godišnje ili dnevne, a mogu se kupiti u udruženju sportskih ribolovaca. Dozvoljen je ulov 5 komada plemenite ribe i do 5 kg bele ribe sa tri štapa,  po dve udice.
 
Udruženje sportskih ribolovaca  "Zrenjanin"
Tel: 023/535-647