Gradska vlast

 

Gradonačelnik

Simo Salapura
Rođen 4. maja 1980. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na Sportskoj akademiji u Beogradu i stekao stručne nazive viši sportski trener i viši menadžer u sportu. Master i doktorske studije završio je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i stekao naučno zvanje doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije.
Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Nosilac je majstorskog karate zvanja - drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. 
Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom.
Oženjen, otac dvoje dece.
Član je Srpske napredne stranke. 
Za gradonačelnika Zrenjanina izabran 18. septembra 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika

Saša Santovac
Rođen 25.06.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer strukovnih studija, mašinske struke. Za poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine  biran je u tri saziva, gde je obavljao i ulogu šefa poslaničke grupe.
Za odbornika u Skupštini grada Zrenjanina biran je u pet saziva Skupštine grada.
Funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina do sada je obavljao u dva mandata - od 2014. godine do 2016. godine i od 2016. godine. 
Oženjen, otac jednog deteta.
Član je Srpske napredne stranke.
Pomoćnici gradonačelnika:  
Stojanka Cica Vučković
pomoćnica gradonačelnika za oblast privrede i saradnje sa javnim preduzećima i ustanovama
Snežana Vučurević
pomoćnica gradonačelnika za oblast kulture, obrazovanja i ravnopravnosti polova
Rođena je 1966. godine u Žitištu.
Po zanimanju je profesor razredne nastave. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Somboru.
Radno iskustvo od 28 godina staža stekla je u OŠ “Sveti Sava“ u Žitištu. Od toga je osam godina radila kao pomoćnik direktora, a četiri godine i na mestu direktora.
Od decembra 2016. godine zaposlena je u Pedagoškom zavodu Vojvodine u Novom Sadu.
U periodu od 2017- januar 2022. vršila je dužnost načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga. 
Tokom dugogodišnjeg rada u oblasti obrazovanja usavršavala je svoja znanja i kompetencije pohađanjem mnogobrojnih seminara vezanih za kvalitet rada škole, menadžment i upravljanje ljudskim resursima.
Takođe je učestvovala na mnogim edukacijama vezanim za rad lokalne samouprave, budžetiranje i mehanizme rodne ravnopravnosti. Ima položen državni stručni ispit. 
Udata je i majka jednog deteta.
Rajko Kapelan 
pomoćnik gradonačelnika za oblast turizma i mlade
Rođen je 1992. godine u Kleku gde je završio OŠ ,,Jovan Dučić’’ Klek – vukovac, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju i Fakultet za poslovnu ekonomiju u Beogradu gde je stekao zvanje – Diplomirani ekonomista.
Bio je odbornik u Skupštini grada Zrenjanina od 2016. do 2020. godine, a narodni poslanik od 2020. do 2022. Godine.
Član je saveta MZ Klek od 2013. godine i član izvršnog odbora FSG Zrenjanin od 2019. godine, predsednik je OFK “Klek” od 2019. godine
Bio je profesionalni odbojkaš do 2012. godine. Dugogodišnji je član KUD “Arhaik” Klek koji se bavi negovanjem i očuvanjem srednjovekovne i renesansne muzike. Govori engleski jezik.
Marija Damjanović
pomoćnica gradonačelnika za oblast unapređenja rada lokalne samouprave i digitalizaciju
Rođena je 1987. godine u Zrenjaninu, gde je završila Zrenjaninsku gimnaziju, društveno-jezički smer. 
Diplomirala je politikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na kom je stekla i zvanje master politikologije za javnu upravu i lokalnu samoupravu.
Dosadašnje radno iskustvo stekla je radeći u srednjim školama u Zrenjaninu, kao profesor Ustava i prava građana i Sociologije. 
Učesnica je brojnih seminara, stručnih konferencija iz oblasti javnih politika i edukacije mladih. 
Govori engleski jezik.
Članovi gradskog veća:  

Radovan Višekruna

Rođen je 09.11.1954. godine. Po struci je diplomirani pravnik. Ima radni staž od 37 godina, zaposlen je u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kao Kontrolor nacrta rešenja. Oženjen je, otac troje dece i deda troje unučadi.
Član je Partije ujedinjenih penzionera Srbije.
Dragan Ćapin
Rođen je 1962. godine u Zrenjaninu. Završio je ekonomski fakultet, radio u MZ "Klek" na poslovima referenta Opštenarodne odbrane i društvene samozaštite, a zatim na poslovima sekretara MZ. 
Od 2012. godine postaje koordinator za rad MZ u Gradskoj upravi Zrenjanin, potom vrši funkcije šefa kabineta gradonačelnika i pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina. 
Viši je vatrogasni oficir prve klase. Predsednik je Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin, Vatrogasnog saveza Okruga i Vatrogasnog saveza Srbije. Dugogodišnji je član DVD Klek u kom je 15 godina obavljao dužnost predsednika. Za rad u oblasti vatrogastva nosilac je nekoliko odlikovanja i nagrada.
Član je Izvršnog odbora Crvenog krsta Zrenjanin, Izvršnog odbora Odbojkaškog kluba "Klek Srbijašume" i predsednik je Okružnog odbojkaškog saveza. 
Oženjen je i otac dvoje dece. 
Član je Srpske napredne stranke.
Vojislav Arsenov
Rođen je 1970. godine u Zrenjaninu. Po zanimanju je master ekonomije. Poseduje višegodišnje iskustvo u bavljenju preduzetništvom. 
Oženjen je i otac troje dece.
Član je Srpske napredne stranke. 
Dragan Gudžev
Rođen je 04.10.1977. godine. Po zanimanju je diplomirani inženjer za razvoj. Živi i radi u Zrenjaninu, u privrednom društvu "Automoto-tehnički centar" doo, na mestu direktora. Sudski veštak je Višeg suda u Zrenjaninu, za oblast motorna vozila.
Oženjen je i otac jednog deteta.
Marinel Mendrea
Rođen 1966. godine. Poseduje dugogodišnje iskustvo u preduzetništvu i  poljoprivredi. Oženjen, otac troje dece. 
 

 

Dr Mile Kovačević 
Rođen je 1966. godine u Zrenjaninu. Po struci je doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" Zrenjanin. 
Bio je član Gradskog veća od 2004. do 2012. godine i u prethodnom mandatu, od 2016. do 2020. godine, i odbornik Skupštine grada Zrenjanina od 2012. do 2016. godine. 
Oženjen suprugom Jelenom.
Član je Srpske napredne stranke.
Dejan Damjanović  
Rođen 20.12.1983. godine u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani inženjer informatike. Zaposlen u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za proizvodnju obuće "STIL" d.o.o. Zrenjanin, na poziciji zamenika  generalnog direktora.
Član Pokreta socijalista i predsednik Gradskog odbora PS u Zrenjaninu.
Jožef  Stojko  
Rođen 1975. godine, profesor matematike u osnovnoj školi "Servo Mihalj" u Mužlji. 
Član Gradskog veća i u prethodnom sazivu.
Oženjen, otac dvoje dece.
Član je Saveza vojvođanskih Mađara i član Saveta SVM.
Dragan Vulešević  
Rođen 22.05.1958. godine u Zrenjaninu. Studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radio u Turističkoj organizaciji "Kompas Jugoslavija", a potom kao direktor JP "Turistički centar grada Zrenjanina". Član Gradskog veća i u prethodnom mandatu.  
Oženjen, otac dvoje dece.
Član Socijalističke partije Srbije.
Saša Kandić  
Rođen 30.08.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani pravnik. Dugogodišnji preduzetnik, otac dvoje dece. 
Predsednik IO Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu i član Glavnog odbora SDP Srbije.
Slaviša Vlačić 
Rođen je, živi i radi u Zrenjaninu, a po zvanju je master inženjer mašinstva. Zaposlen je u kompaniji „Telekom Srbija“, kao šef službe za mrežne operacije Zrenjanin. Oženjen je, otac dvoje dece. Član je Srpske napredne stranke.

Slike

  • /uploads/attachment/strana/2/gradska_vlastGrad_Zrenjanin_091.jpg