Gradska vlast

 

Gradonačelnik

Simo Salapura

Rođen 4. maja 1980. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na Sportskoj akademiji u Beogradu i stekao stručne nazive viši sportski trener i viši menadžer u sportu. Master i doktorske studije završio je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i stekao naučno zvanje doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije.

Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Nosilac je majstorskog karate zvanja - drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. 

Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom.

Oženjen, otac dvoje dece.
Član je Srpske napredne stranke. 
Za gradonačelnika Zrenjanina izabran 18. septembra 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika

Saša Santovac

Rođen 25.06.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer strukovnih studija, mašinske struke. Za poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine  biran je u tri saziva, gde je obavljao i ulogu šefa poslaničke grupe.

Za odbornika u Skupštini grada Zrenjanina biran je u pet saziva Skupštine grada.
Funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina do sada je obavljao u dva mandata - od 2014. godine do 2016. godine i od 2016. godine. 
Oženjen, otac jednog deteta.
Član je Srpske napredne stranke.

Članovi gradskog veća:

 

Radovan Višekruna

Rođen je 09.11.1954. godine. Po struci je diplomirani pravnik. Ima radni staž od 37 godina, zaposlen je u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kao Kontrolor nacrta rešenja. Oženjen je, otac troje dece i deda troje unučadi.

Član je Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Slaviša Vlačić

Rođen, živi i radi u Zrenjaninu, po zvanju master inženjer mašinstva, trenutno na postdiplomskim studijama na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu za zvanje specijalista strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva. Zaposlen je u kompaniji “Telekom Srbija”, kao šef službe za mrežne operacije Zrenjanin.

Oženjen je, otac dvoje dece.

Član je Srpske napredne stranke.

Dragan Gudžev

Rođen je 04.10.1977. godine. Po zanimanju je diplomirani inženjer za razvoj. Živi i radi u Zrenjaninu, u privrednom društvu "Automoto-tehnički centar" doo, na mestu direktora. Sudski veštak je Višeg suda u Zrenjaninu, za oblast motorna vozila.

Oženjen je i otac jednog deteta.

 

Marinel Mendrea

Rođen 1966. godine. Poseduje dugogodišnje iskustvo u preduzetništvu i  poljoprivredi. Oženjen, otac troje dece. 

 

 

Dr Mile Kovačević 

Rođen je 1966. godine u Zrenjaninu. Po struci je doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" Zrenjanin. 

Bio je član Gradskog veća od 2004. do 2012. godine i u prethodnom mandatu, od 2016. do 2020. godine, i odbornik Skupštine grada Zrenjanina od 2012. do 2016. godine. 

Oženjen suprugom Jelenom.

Član je Srpske napredne stranke.

Dejan Damjanović  

Rođen 20.12.1983. godine u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani inženjer informatike. Zaposlen u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za proizvodnju obuće "STIL" d.o.o. Zrenjanin, na poziciji zamenika  generalnog direktora.

Član Pokreta socijalista i predsednik Gradskog odbora PS u Zrenjaninu.

Jožef  Stojko  

Rođen 1975. godine, profesor matematike u osnovnoj školi "Servo Mihalj" u Mužlji. 

Član Gradskog veća i u prethodnom sazivu.

Oženjen, otac dvoje dece.

Član je Saveza vojvođanskih Mađara i član Saveta SVM.

Dragan Vulešević  

Rođen 22.05.1958. godine u Zrenjaninu. Studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radio u Turističkoj organizaciji "Kompas Jugoslavija", a potom kao direktor JP "Turistički centar grada Zrenjanina". Član Gradskog veća i u prethodnom mandatu.  

Oženjen, otac dvoje dece.

Član Socijalističke partije Srbije.

Saša Kandić  

 

Rođen 30.08.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani pravnik. Dugogodišnji preduzetnik, otac dvoje dece. 

Predsednik IO Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu i član Glavnog odbora SDP Srbije.

   

Slike

  • /uploads/attachment/strana/2/gradska_vlastGrad_Zrenjanin_091.jpg