Lovni turizam

Lovni i ribolovni turizam spadaju u najatraktivniji segment turističke ponude Grada Zrenjanina, posebno za inostrano tržište. On je do početka devedesetih godina prošlog veka i raspada Jugoslavije bio i najznačajniji za oblast turizma i ugostiteljstva, s obzirom da je predstavljao značajan izvor deviznih prihoda.
 
      
 
Povratkom naše zemlje na međunarodno turističko tržište, a imajući u vidu da je ovaj region predstavljao jedno od najznačajnijih lovnih područja u Vojvodini (fond tzv. "sitne" divljači koja živi na poljoprivrednom zemljištu), stvaraju se pretpostavke da lovci iz Italije, Nemačke i Austrije ponovo čine osnov inostranog turističkog prometa u Gradu Zrenjaninu u obimu u kome su to činili do 1990. godine.
 
      

 

Lovišta su na teritoriji Grada Zrenjanina skoncentrisana u priobalju donjeg toka reke Begej i području rezervata "Stari Begej – Carska bara", dok terena za ribolov ima u izobilju, s obzirom da okolina Zrenjanina predstavlja jedno od najbogatijih rečnih čvorišta i vodotokova u ovom delu Evrope.