Ambasador Republike Mađarske Pap Šandor u Zrenjaninu

Dan nakon posete Generalnog konzula Republike Mađarske u Subotici, Grad Zrenjanin posetio je i Njegova Ekselencija Pap Šandor, ambasador Republike Mađarske u Beogradu. Delegaciju ambasade primili su zamenik gradonačelnika Goran Kaurić, predsednik Skupštine Aleksandar Marton i član Gradskog veća Vaš Tibor, a tokom sastanka u Gradskoj kući razgovaralo se o proširenju saradnje između Mađarske i Grada Zrenjanina, ekonomskoj saradnji i razmeni u oblasti kulture.

 


- Zrenjanin je značajan za nas, u njemu je sedište Biskupije i živi brojna mađarska zajednica, koja je uključena u sve pore života i zato želimo da razvijamo saradnju u svim oblastima. Obavestili smo ovom prilikom rukovodstvo Zrenjanina o naporima mađarskih vlasti da Srbija uđe u Evropsku uniju, jer smatramo da je to u ovom trenutku prioritet. Razgovarali smo o potencijalnim investicijama, ponudio sam ličnu podršku u ostvarivanju kontakata sa mađarskim privrednicima – rekao je ambasador Mađarske, Šandor Pap prilikom posete Zrenjaninu.
Delegacija mađarskih diplomata je u sklopu jučerašnje posete obišla Rimokatoličku biskupiju u Zrenjaninu i razgovarala sa banatskim biskupom dr Laslom Nemetom.