Na Trgu slobode otvoren 4. festival meda

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić svečano je danas otvorio 4. festival meda, koji se na Trgu slobode u Zrenjaninu održava do nedelje, 12. oktobra.

Pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina Festival organizuju Pčelarsko društvo "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina i Pčelarsko društvo "AKAC" iz Mužlje, a na njemu se ove godine okupilo više od 30 izlagača - proizvođača meda i produkata od meda, kao i izlagača opreme i pribora za pčelarstvo. Na Trgu slobode upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program, a otvarajući Festival, zamenik gradonačelnika Zrenjanina je istakao da je, po proizvodnji meda, zrenjaninski region među vodećima u Vojvodini i da će lokalna samouprava podržati aktivnosti na unapređenju i promovisanju pčelarstva i proizvodnje meda. Nakon otvaranja Festivala, Kaurić je obišao i sve štandove izlagača na Trgu slobode.

 

 IV festival meda Goran Kaurić IV festival meda  


Osim prodajnih štandova na Trgu slobode, organizatori najavljuju i održavanje naučno-stručnog seminara o apiterapiji – "Zdravlje iz košnice" (sutra u 13 časova, u  Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija), kao i šahovski turnir za decu do 14 godina, u saradnji sa šahovskim savezom Grada Zrenjanina.

 

 IV festival meda  IV festival meda