Zrenjaninska delegacija u Nemačkoj

Tokom prošle nedelje delegacija Grada Zrenjanina boravila je u trodnevnoj službenoj poseti nemačkoj pokrajini Hesen i gradovima Visbadenu i Frankfurtu. U delegaciji su bili zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i rukovodilac Službe za investicije Zoran Kovački. Sastancima su prisustvovali i članovi privredne delegacije Srbije - Jovica Berar, savetnik u JP "Srbijagas" i Stanoje Ristovski, saradnik Hesen Agenture u Beogradu. Domaćin celokupne posete je bio Mirko Vasović, savetnik Dr Krojcigera, generalnog direktora Hesen Agenture – razvojne agencije nemačke pokrajine Hesen. 
 
 
Zrenjaninska delegacija razgovarala je s predstavnicima kompanija zainteresovanih za  ulaganje u proizvodnju biogoriva i izgradnju pogona za proizvodnju postrojenja za dobijanje biogoriva,  a realizovane su i posete Hesen Agenturi, predstavništvu Privredne komore Srbije u Frankfurtu i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj. Organizovana je i poseta postrojenjima koja već proizvode biogoriva u okolini Frankfurta.
U okviru posete centrali Hesen Agenture u Visbadenu predstavljene su mogućnosti i potencijali za ulaganje u Zrenjanin, uz prisustvo direktora agencije, Dr Krojcigera i sekretara pokrajine Hesen za ekologiju i razvoj alternativnih goriva, Dr Ota. 
 
Poslednjeg dana posete Nemačkoj, delegacija Grada Zrenjanina održala je sastanak u predstavništvu Privredne komore Srbije u Frankfurtu, kao i u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Nemačkoj, gde su predstavljene mogućnosti za ulaganja u Zrenjanin, a bilo je reči i o nastavku i intenziviranju saradnje između Grada Zrenjanina i srpskih institucija i predstavništava u Nemačkoj. Obostrano su predloženi i novi oblici saradnje sa privrednim subjektima i institucijama iz Frankfurta, ali i iz drugih krajeva Savezne Republike Nemačke. Zajednički je zaključak da je veći stepen saradnje moguć, ali i potreban.