Udes u ulici 6. maja ponovo opominje

Juče je, u popodnevnim časovima, došlo do saobraćajnog udesa na početku zrenjaninske ulice 6. maja, gotovo na samoj raskrsnici sa Topličinom ulicom. Vozač šlepera kikindske registracije, iz neutvrđenih razloga, skrenuo je s puta i udario u drvo ispred pekare na početku ulice. Od siline udarca teretnog vozila, vremešno drvo se prelomilo, a kao jedan od razloga udesa navodi se iznenadno pogoršanje zdravstvenog stanja vozača koji je kasnije odveden u zrenjaninski Urgentni centar. U ovom, još jednom u nizu sličnih udesa u ulici 6. maja, srećom, nije bilo povređenih, ali je situacija, što se bezbednosti saobraćaja tiče, zaista alarmantna.  
 
 
 
Mesto udesa danas je posetio predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton. On je još jednom ukazao na problem tranzitnog saobraćaja kroz grad kom se, nažalost, još ne sagledava rešenje, iako lokalna samouprava preduzima korake u tom pravcu. 
- Radovi na izgradnji obilaznice biće nastavljeni i to će biti trajno rešenje za rasterećenje saobraćaja u gradu, ali obilaznica je tek delom završena. Činjenica je da će do tada biti problema i ono što možemo sada da učinimo jeste da još jednom apelujemo na državne organe, kojima ćemo uputiiti i odgovarajuće dopise, da donesu odgovarajuće odluke u smislu naplate putarine za teretna vozila stranih registracija još na samoj granici, čime oni ne bi izbegavali korišćenje auto-puteva. Takođe, uskoro se donosi i Zakon o bezbednosti u saobraćaju, i to ćemo učiniti dopisom poslaničkim klubovima u Skupštini Republike Srbije, želimo da se i u okviru njega razmišlja o situacijama poput ovakvih u Zrenjaninu i sprečavanju neželjenih posledica – rekao je Aleksandar Marton.
 
 
Lokalna samouprava u Zrenjaninu u bliskom predstojećem periodu, kako je i najavljeno, u saradnji s "Direkcijom za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", završiće aktivnosti oko semaforizacije raskrsnica Skadarska – Zmaj Jovina i Žarka Zrenjanina – Makedonska – Veselina Masleše, a odnedavno su u funkciji i semafori na raskrsnici ulica Prvomajske, 6. maja i Lozničke, čime će se na pomenutim lokacijama svakako poboljšati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.