Održan ''Bal u Elemiru''

U petak 26.06.2009.godine gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov je posetio Elemir, gde je otvorio već tradicionalnu manifestaciju "Bal u Elemiru".
-Samo je sudbina mogla da velikog Stevana Sremca dovede u Elemir, na obalu Tise.

 

 


Gde god da je živeo ostavio je svoj trag u književnim delima. Prizvuk Elemira i Banata je u romanu Pop Ćira i Pop Spira, Beograd je u Kir Gerasu i Vukadinu, Niš u Ivkovoj slavi, Zoni Zamfirovoj, ... Bio je veliki posmatrač života, za njega je književnost bila sadržana u životu. Svi njegovi likovi, posebno u pripovetkama, jesu stvarni i otud je Sremac najznačajniji predstavnik srpskog realizma. Mnogi ga porede sa Gogoljem i Dikensom, po svojevrsnom humoru, u delima kojima je do današnjeg dana bio i ostao melem za dušu.Dozvolite mi da odam priznanje domaćinu,  i svim učesnicima i autorima ove zaista impozantne manifestacije “Bal u Elemiru –Sremčevi dani” – istakao je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

 

  

 


Gradonačelnik Zrenjanina je prisustvovao otvaranju etno kuće u Elemiru, a zajedno sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Martonom , izložbi slika elemirskih umetnika.