Otvaranje nove Hale sportova

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine, dr Bojan Pajtić, juče je svečano otvorio Halu sportova u Zrenjaninu, u koju je za dve i po godine izgradnje uloženo oko 720 miliona dinara.
Otvarajući halu,  izgrađenu na Karađorđevom trgu pored stare hale sportova, Pajtić je ocenio da je Zrenjanin kao privredni i kulturni centar i kao jedan od najvažnijih gradova u Srbiji, odavno zaslužio savremenu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

 

 


On je dodao da su Zrenjanin i cela Vojvodina spremni za predstojeću Univerzijadu i da je siguran da će biti sjajni domaćini.
Takođe, Pajtić je istakao da je hala izgrađena u rekordnom roku, uprkos svetskoj ekonomskom krizi i to zahvaljujući sredstvima pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja i budžeta  grada Zrenjanina.
Predsednik pokrajinskog Izvršnog veća je rekao da će Vojvodini i Zrenjaninu i dalje osnovni prioritet razvoja biti ulaganja u infrastrukturu i otvaranje novih radnih mesta.

 

 


Goste je, kao domaćin,  pozdravio  gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, zahvalivši se projektantima i izvođačima radova, koji su uložili veliki napor da se nova Hala završi i bude spremna za Univerzijadu. Gradonačelnik Zrenjanina je istakao nesebičnu podršku i razumevanje IV Vojvodine i njenog predsednika dr Bojana Pajtića lično, kao i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. 

 

 


- Pozivam sve Zrenjanince da 5. i 9. jula napunimo Halu sportova i napravimo spektakl, da budemo deo jedne svetske utakmice - rekao je gradonačelnik dr Mileta Mihajlov i podsetio da je Zrenjanin grad sportova, zbog čega će lokalna samouprava i u budućnosti da ulaže u sport i mladost, kako bi usledili još bolji rezultati.