Podignut novi antenski stub Radio Zrenjanina

Regionalna frekvencija koju je Radio Zrenjanin dobio podrazumeva i novi antenski stub i antenski sistem, kako bi se postigla izračena snaga od 10 kW , koliko je predviđeno zakonom za ovu frekvenciju. Antenski stub visine 55 metara postavljen je juče u Mužlji, gde Radio Zrenjanin poseduje objekat u sopstvenom vlasništvu. Radove je izvelo JP ''Energotehnika Južna Bačka'' iz Novog Sada, a vrednost ove investicije je oko 100.000 evra. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina i pokrajinskih budžetskih rezervi.
 
 

 

Izgradnjom novog antenskog stuba i antenskog sistema Radio Zrenjanin će ubuduće pokrivati i teritorije opština Opovo, Titel, Sečanj i Kovačica, a dozvoljeni etarski prostor u Vojvodini proširuje se na 100 km u prečniku.
 
Na poslednjih 10 metara visine stuba montiran je antenski sistem od dvanaest antena, što omogućuje naveden opseg etarske pokrivenosti, od oko 100 km u prečniku. Na vrhu stuba omogućen je bezbedan pristup opremi, a postavljeni su kanali za koaksijalne i strujne kablove, kao i nosač obeležavajućeg svetla i svetlo.