Rukometašice Srbije igraju 14. oktobra u Zrenjaninu

Prvu rukometnu utakmicu u novoj zrenjaninskoj hali sportova odigraće naredne srede, 14. oktobra, ženske seniorske reprezentacije Srbije i Grčke. Osim što će to biti rukometna "premijera", biće to i prvi zvaničan nastup neke državne selekcije Srbije i prvi direktan TV prenos iz nove sportske dvorane u Zrenjaninu.
 
Utakmicama protiv Grčke u Zrenjaninu i Turske, tri dana kasnije na gostovanju, rukometašice Srbije počinju kvalifikacioni turnir za plasman na evropsko prvenstvo 2010. godine, u Norveškoj i Danskoj. U našoj grupi je još i reprezentacija Španije, a dve prvoplasirane reprezentacije će izboriti plasman na kontinentalno takmičenje.
 
 
Reprezentativke Srbije okupile su se prošle nedelje u Beogradu na pripremama, koje od 9. oktobra nastavljaju u novoj hali sportova u Zrenjaninu i u Kaštelu u Ečki. Među 18 igračica na koje računa, novi selektor reprezentacije Duško Milić uvrstio je i prvotimku zrenjaninskog Proletera Jelenu Živković. Nažalost, iz kluba je stigao zvaničan dopis o njenoj povredi, tako da ona neće biti u sastavu na prvim kvalifikacionim utakmicama. 
 
Ostaje da se nadamo da će atmosfera na utakmici 14. oktobra biti u skladu sa značajem meča i inspirativna za naše igračice, kao i da će Zrenjaninci te večeri novu halu sportova ispuniti do poslednjeg mesta.